Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ІСЛАМІСТИ ВЖЕ В УКРАЇНІ? – ВИКРИТТЯ ПРИКОРДОННИКАМИ

В аеропорту “Жуляни” прикордонники виявили комплектуючі до зброї та авіаційної техніки, – про це повідомляють на офіційному сайті Державної прикордонної служби.

20 січня, в пункті пропуску “Жуляни” під час огляду багажного відділення літака, який здійснював рейс до Ірану, увагу прикордонного наряду привернули 17 ящиків із вантажем, що не мали жодних товаросупровідних документів та не були внесені до бортового журналу судна. Зі слів екіпажу, ящики, нібито, містять ремонтний комплект для літака та не обліковані у бортовому журналі через неуважність. В той же час прикордонники спільно із представниками митниці таки вирішили більш детально перевірити їх вміст. В результаті, під час спільного огляду у 3-х ящиках виявлено комплектуючі, які, скоріш за все, належать до складових протитанкового керованого ракетного комплексу “Фагот”. У решті ящиків містилися комплектуючі до літаків, – повідомляють на сайті ДПС.

Екс-очільник Державної Авіаслужби, Денис Антонюк на своїй сторінці у Facebook стверджує, що мова йде про літак авіакомпанії UM Air (Українські середземноморські авіалінії).

Адже це – єдина українська авіакомпанія, яка здійснює рейси до Тегерану з аеропорту “Київ”. За словами Антонюка, тепер зрозуміло, чому власник компанії, ліванець Родріг Мерхеж півтора роки тому активно боровся проти польотів МАУ до Ірану, за допомогою Автомайдану та  Асоціації Авіаційних підприємств – він просто намагався зберегти за UM Air можливість ексклюзивно літати до Ірану.

“Для мене було не зрозуміло, чому скільки шуму було півтора роки тому навколо достатньо тривіальної ситуації з польотами МАУ до Ірану. А в цей четвер все стало на свої місця…17 коробок зі зброєю та авіа деталями на рейсі – це саме той приз, за якийсь боровся Родріг Мерхеж, розганяючи ситуацію…навколо польотів “Українських Середземноморських Авіаліній” та МАУ до Ірану. Антикорупційні менеджери із НАБУ та активісти виступили на стороні існуючих схем (скоріш за все – не знаючи про них), зробили все, щоб UM Air зберегли свій чудовий неофіційний бізнес в Ірані”, – стверджує екс-голова Державної Авіаційної служби України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Денис Антонюк нагадав, що власник UM Air Родріг Мерхеж до цього часу знаходиться в чорному списку Держдепа США через постачання до Ірану авіаційних комплектуючих в обхід міжнародних санкцій (в травні 2013 року США дійсно ввели санкції зразу проти двох українських компаній UM Air та “Буковина”. Обидві належать ліванському бізнесмену Родрігу Мерхежу.

Цікаво, що в коментарях до посту Дениса Антонюка, партнер юридичної фірми “Анте” (обслуговує UM Air), Андрій Гук підтвердив, що мова йде саме про його клієнта: “Можу надати тільки один коментар – UM Air активно співпрацює зі слідством і зацікавлена в швидкому встановленні істини”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності