Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Історія БПЛА США та винищувача рф перетворюється у історію з ракетами по Польщі та Румунії

Ситуація із американським безпілотником над Кримом та російським винищувачем набирає кумедності ситуації із російськими ракетами, запущеними по Польщі та Румунії, коли в першій дві російські ракети перетворилися в одну, і то – українську, а в другому випадку чи Ромунія на 10 хвилин вийшла зі складу НАТО, чи ракети розчинилися в повітрі, наче НЛО…

Отож спершу світовий військовий гігант і член НАТО США заявляли про навмисне збиття їхнього дрона російським літаком, а тепер, пригадавши попередні свої погрози росії та оцінивши ситуацію, що в разі підтвердження таких висловлювань доведеться виконувати свої погрози, Вашингтон передумав. Тепер у США довго  шукали відео, щоб довести, що збиття не було, а винищувач рф просто, не бажаючи того сам, підрізав і зіштовхнув вних американського безпілотника. І якщо росії навіть вдасться тепер заволодіти цим безпілотником, піднявши його з неглибокого прибережного дна Чорного моря, то “переживати не слід, бо БПЛА не ніс важливої секретної інформації для рф”, кажуть в Білому домі і пентагоні. БПЛА там, мабуть, просто прогулювався в небі?..

Збройні сили Сполучених Штатів Америки показали відео атаки російського винищувача Су-27 на американський безпілотник MQ-9 Reaper над Чорним морем.

Із тривалим часовим запізненням кадри “інциденту” оприлюднили в YouTube, дивіться їх нижче

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На відео видно, як винищувач рф наближається до безпілотника. Потім задирає носа для прольоту над Reaper та скидає на безпілотник авіагас.

На іншій частині запису показали, як російський літак робить ще один проліт. Він наближається та знову скидає паливо. Коли винищувач зіштовхується з MQ-9 Reaper, відео переривається.

Вранці 14 березня російський винищувач Су-27 знищив американський розвідувальний безпілотний апарат MQ-9 Reaper. Інцидент стався у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, на південний схід від острова Зміїний. Літак зачепив кілем гвинт двигуна, що призвело до падіння безпілотника у воду. Апарат не мав на борту зброї.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

США дистанційно видалили секретне програмне забезпечення, щоб росіяни не отримали секретну інформацію.

У Білому домі розцінюють збиття БПЛА, як спробу витіснити американців із Чорного моря, але наголосили, що рф це не вдасться. Попри інцидент, авіація США і союзників продовжить операції в міжнародному повітряному просторі.

Колишній глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що інцидент може прискорити поставку винищувачів Україні. А міністр оборони Великої Британії Бен Воллес закликав кремль поважати правила польотів к міжнародному повітряному просторі.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності