Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Історія про корупціонера, якому не місце у Європі

DSC_7590Чого хочуть зараз українці більш за все? За що вони стоять на майдані? За Європу! А точніше, за європейські цінності та норми життя. Норми, у яких заходити у кабінет до чиновника можна з прямою спиною, гордо, а не з пакетом чи конвертом. Цінності, коли держслужбовці дбають про розвиток сфери, за яку відповідають, оскільки згодом будь-яке піклування компенсується їм інвестиціями сповна, а не типовим сценарієм сучасного українського посадовця: купити джип, збудувати хату, оплатити навчання дітям і збудувати їм по хаті…за державні кошти!

k1Сьогодні історія мабуть про одного з найвідоміших франківських посадовців, який був спійманий на «повеневих коштах». Мова йде про колишнього керівника Надвірнянської РДА Ігоря Писклинця. Буквально рік тому завершилася судова епопея, у якій «засвітився» тодішній керівник Надвірнянщини і за рішенням якої тільки чудо допомогло злочинцеві уникнути камери у буцегарні.
Усе просто, у 2008 році «в результаті протиправних дій підсудного державному бюджету завдано збитки на суму 112 623,60 грн., чим спричинено тяжкі наслідки державним інтересам». Це цитата з постанови у справі Ігоря Писклинця. А до того часу у керівника району вже були вищезгадувані джип та будувався новий особняк неподалік мосту на Богородчани. Неповнолітні діти та продаж джипу із відшкодуванням збитків держави врятували Писклинця від місць позбавлення волі. Застигло з того часу і будівництво будинку – ще б пак, адже посади позбувся, а значить грошовий потік припинився.
До слова, це не перший кримінальний досвід Ігоря Писклинця. У 2009 році місцеві ЗМІ вже давали розлогий матеріал про те, як Писклинець «тримав» у Надвірній гральний бізнес під протекторатом так само судимого Зіновія Андрійовича і отримав позов від свого клієнта, якому також вдалося відсудити у чиновника-невдахи кругленьку суму.
Тепер Писклинець «винирнув» знову, адже посідає посаду керуючого справами районної ради у Надвірній – звичка до державних коштів не минула і будинок же ж треба добудувати… У кожній партійній структурі злочинці, немов лайно, випливають на посадах. Але громада Надвірної добре пам’ятає скільки коштів чоловіки залишили у гральних закладах «Фортуна» та «Ягуар», а мешканці Ланчина не менш прекрасно пам’ятають про те, як «під наглядом» Писклинця здійснювалося берегоукріплення і куди пішли понад 100 тисяч гривень.
Тим не менш, фігурант кримінальних справ вже зараз готує собі стартові позиції на наступні вибори, оскільки продовжує очолювати районну організацію ВО «Батьківщина», адже там теж можна «поживитися» з партійної казни. У Європі такий горе-чиновник окрім солідного терміну у в’язниці ніколи б не зміг займати будь-які керівні чи інші посади вагоміші прибиральника. Та і хто хоче прибиральника який має історію крадіжок? Ще у 2008 році за використання службового транспорту в особистих цілях у Європі чиновник сам мав піти у відставку та ніколи більше не повернутися на будь-яку посаду.
Чи є майбутнє у держслужбі такої людини за нормами європейського союзу? Є тільки одне – з мітлою на громадських роботах! Відбілювати свою репутацію! Таких у Європі не чекають!!!

Розслідуючи Надвірнянських чиновників,
Банду геть!

pravda.if.ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності