Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Італія запроваджує моду на ІТАЛО-КИТАЙСЬКІ АВТОМОБІЛІ, – бабло не пахне китайськими спеціями

Уряд Італії веде перемовини з китайським автовиробником Chery Auto в рамках зусиль із залучення ще одного великого автовиробника в країну на додаток до Stellantis та збільшення національного виробництва автомобілів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Італія хоче наростити національне виробництво автомобілів до 1,3 мільйона одиниць на рік з рівня нижче 800 тисяч у 2023 році та вже веде переговори зі Stellantis, єдиним великим автовиробником країни, щодо збільшення виробництва групи до одного мільйона одиниць на рік до кінця десятиліття.

Загалом останній раз у країні виробляли мільйон авто на рік у 2017 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр промисловості Адольфо Урсо заявив, що Італія хоче, щоб другий виробник додав близько 300 тис автомобілів до національного виробництва.

У разі успіху переговорів Chery стане одним з перших китайських автовиробників з європейською виробничою присутністю, що посилить конкуренцію з місцевими виробниками традиційних автомобілів, особливо в сегменті електромобілів.

Урсо також заявив, що минулого місяця Італія провела переговори з Tesla та з трьома невідомими китайськими автовиробниками, представники яких відвідали Італію минулого року, щоб оцінити потенційні інвестиційні можливості.

Одне з двох джерел сказало, що Chery на даний момент є тим варіантом, на який Рим “робить ставку найбільше”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представник міністерства промисловості Італії відмовився від коментарів.

Керуючий директор Chery Europe Йохен Туетінг сказав Reuters, що китайський автовиробник очікує, що продажі в Європі будуть достатньо високими, щоб підтримувати місцевий складальний завод.

«Ми вивчаємо різні можливості по всій Європі, щоб знайти потенційну організацію місцевого виробництва в майбутньому. Зараз ми ведемо обговорення в кількох місцях по всій Європі», — сказав Туетінг.

Джерело в галузі повідомило, що Chery розглядає або реконструкцію існуючого заводу, або будівництво нового в Італії, але також оцінює інші варіанти в Європі, включаючи колишній завод Nissan у Барселоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, китайський автоконцерн Chery через санкції передумав випускати автомобілі на майданчику Ульянівського автозаводу (УАЗ) в росії.
Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності