Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Івано-Франківськ перетворять на суцільне місто камер стеження

В Івано-Франківську реалізовуватимуть проєкт «Безпечне майбутнє».

Про це повідомив начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Ми виграли для міста 18 000 000 гривень для створення Безпечного та розумного міста, проект Програми транскордонного співробітництва Румунія-Україна 2014-2020 “Безпечне майбутнє”! Це проєкт розвитку ІТ муніципалітету на десятки років вперед“, – зазначив Попадюк.

Зокрема, проєктом передбачена побудова чотирьох дата-центрів у кожному з міст-партнерів: Івано-Франківськ, Солотвино, Бая-Маре та Сігет. У нашому місті дата-центр буде знаходитись у комунальному приміщенні на стадіоні «Рух» та складатиметься з трьох секторів:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • серверна частина (місце розташування серверів для аналізу та обробки даних),
  • центр оперативного реагування (будуть встановлені робочі місця для диспетчерів служб, залучений в роботі Дата-центру),
  • приміщення з бек-апами (для зберігання інформації).

До серверів Дата-центру в межах єдиної спільної системи будуть під’єднані відеокамери, розташовані на території м. Івано-Франківська: як ті, які в місті встановлені на даний час, так і ті, які будуть додатково придбані в межах бюджету проєкту.

Важливою частиною проєкту є встановлення програмного забезпечення, яке відповідатиме потребам СБУ, ГУНП в Івано-Франківській області, Управління патрульної поліції в м.Івано-Франківську, Службі оперативного реагування, КП «Муніципальна варта», Управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів.

«Одним з найскладніших завдань буде організувати спільну роботу стількох структур. Ми мали можливість оглянути як це працює у Києві, Вінниці та Любліні. Тому зараз маємо певні проблеми зараз, та думаю, нам вдасться налагодити цю співпрацю», – зазначив начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Грантову угоду планують підписати вже у жовтні цього року.

Зазначимо, що сьогодні у Китаї та Сигапурі фактично не залишилося жодного місця, котре б не продивлялося камерами стеження, наділеними властивістю упізнавати осіб у багатотисячному натовпі за 50% фіксації обличчя:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності