Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Івано-Франківська райрада знову ризикує залишитися без грошей на папір (туалетний?)

Районна рада новоствореного Івано-Франківського району наступного року може знову* залишитися без грошей.
Щоб цього уникнути, потрібні зміни в законодавстві. Про це сказав голова райради свободівець Василь Попович.
Цього тижня, що минає, відбулася четверта сесія районної ради.
Чи можна у зверненні до центральної влади вживати слова “Велике крадівництво”, “Зе-уряд”, “Зе:кономили” та де саме варто писати лапки і вживати переносне значення, — над такими питаннями під час сесії сперечалися депутати районної ради.
Далі обранці звернулися до центральної влади з вимогою вивести дорогу національного значення за межі Івано-Франківська, а також перевести поїзди області на електротягу. Тексти цих звернень майже дослівно копіюють звернення Франківської міської ради, озвучені на сесії 29 квітня.
Після цього затвердили районні програми захисту прав дітей-сиріт, профілактики злочинності, розвитку цивільного захисту. Голова районної ради Василь Попович каже, що фінансуватимуть ці програми із залишків минулих років. А на наступний рік грошей може не бути.
Поки що у нас проблема є із надходженням у бюджет, реальними надходженнями за цей рік. І якщо не поміняється законодавство і не будуть внесені зміни до податкового кодексу, і не буде передбачено фінансування для районного бюджету, то на наступний рік, звичайно, ми не зможемо ні фінансувати апарат районної ради, ні програми, які сьогодні були підтримані і також профінансовані“, – розповідає Попович.
На наступну сесію, каже голова райради, виноситимуть питання щодо соціально-економічного розвитку району та численні питання про передачу комунального майна, що виникли внаслідок децентралізації і створення райрад.
ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:
Аналітик Руху ЧЕСНО Михайло Джогола говорить, що законодавство взагалі не вказує, які саме повноваження є у районних рад. Також додає, що численні звернення депутатів до центральної влади не мають жодної юридичної ваги.
Це такий, як кажуть у східній чи центральній Україні, “весільний генерал” – ніби є якась посада, але жодних повноважень не має“, – каже Михайло Джогола.
Що робити із районними радами надалі – аналітик ЧЕСНО називає два варіанти: “На загальнодержавному рівні треба зробити крок вліво, умовно кажучи, і дати їм якісь певні законні повноваження, фінансування і перелік завдань.
Крок вправо – ліквідувати і сказати: “Вибачте, будь ласка, ми помилилися, нам дійсно непотрібні ці районні ради”. А наразі — це кілька десятків людей в кожному районі просто “підвішені в повітрі“.
Нагадаємо, що зими, що минула, в Івано-Франківській райраді скаржилися, що не мають коштів навіть на папір…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності