Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ СЛІД ВОЛИНСЬКОГО КОТРАФАКТУ

На прохання читачів подаємо продовження статті «Фальсифікат в «законі» («ЗЛ» № 33 (62) від 04.09.2014 р.), яке вийшло на сторінках інформагенції «Під прицілом» під назвою «Депутати облради ледь не віддали символ Волині «кидалам» «Західінкомбанку».

kn226 вересня 2014 року 30-а сесія Волинської облради серед інших поточних робочих питань розглянула досить неординарне питання, а саме, звернення ТОВ «Галичина-Табак» про надання йому дозволу на використання гербу Волині на етикетках алкогольної продукції.
Авторство цього звернення належить ТОВ «Галичина-Табак», що зареєстване в м. Івано-Франківську Сухомлин Любов’ю Олександрівною, яка успішно на протязі тривалого часу розкручує свій сімейний бізнес по реалізації алкогольної продукції та території Івано-Франківської та Волинської областей. Через руки Сухомлин пройшла велика кількість комерційних структур, проте основною чи найбільш відомою є «ГАЛИЧИНАТАБАК», зареєстроване ще в 1999 році (запам’ятайте цю назву, вона пишеться в одне слово, і ця дрібничка принципова у поясненні шахрайської схеми).

Рейдери торгівельних марок
Це підприємство «засвітилось» на Івано-Франківщині ще й тим, що завдяки вмілому керівництву засновника цього підприємства та гендиректора Івано-Франківськго державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості (в даному випадку чомусь одна й та ж особа) отримало в якості дару 50% інтелектуальної власності торгової марки «КНЯГИНИН», розробленої та зареєстрованої держаним підприємством.

За часів правління режиму Януковича такі оборудки робились досить часто і дуже просто. Так, директор і засновник ряду комерційних структур у сфері оптового продажу алкогольної продукції, одночасно гендиректор Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Сухомлин Л. О. призначає на керівну посаду свою людину – Гебуру Тараса Михайловича, який за період свого нетривалого перебування у керма франківського спиртзаводу добровільно відчужив на користь «Галичинатабак» 50% права власності торгової марки «КНЯГИНИН».
Максим Сухомлин (син згаданої Сухомлин Л. О.) – директор «Галичинатабак» пояснював журналісту: «Ми це право отримали не просто так. Справа у тому, що усі ці марки розробляв не завод, а «Галичинатабак» і повністю за свій рахунок, у мене є всі квитанції. Завод просто ліпив все вже готове на продукцію».

Сказано сміливо, проте ніяк не стикується з офіційною інформацією з «Вікіпедії», (яку очевидно заповнювали відповідальні особи зі складу керівництва франківського спиртзаводу) про ТМ «КНЯГИНИН».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Завод отримав велику кількість нагород на всеукраїнських та міжнародних дегустаційних конкурсах і виставках:

– золота медаль горілці «Княгинин люкс» за перше місце серед горілок у професійному дегустаційному конкурсі лікеро-горілчаних виробів «ALKO-SOFT 2009» (м. Київ);

– золота медаль настоянці «Стара Ратуша» за перше місце серед настоянок у професійному дегустаційному конкурсі лікеро-горілчаних виробів «ALKO-SOFT 2009» (м. Київ);

– торгова марка «Княгинин» отримала золоті медалі за участь в конкурсі «Gold medal POLAGRA FOOD 2008» в рамках міжнародної виставки « Intermational Trade Fair of Food Products and Catering Polagr – food POZNAN 15–18.09.2008» та золоту медаль за горілку «Карпатська ексклюзив» на Міжнародному конкурсі «Лучшая водка 2009» м. Москва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фактична крадіжка інтелектуальної власності ТМ «Княгинин» геть не сподобалась трудовому колективу «КНЯГИНИНА» та новому керівництву Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, які звернулись до суду. І ось 22.11.2013 року суддя Івано-Франківського міського суду Бабій О. М. у справі № 344/18605/13-ц приймає ухвалу, якою «заяву Івано-Франківського обласного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості про забезпечення позову по цивільній справі до товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЛИЧИНАТАБАК» та третьої особи на стороні відповідача ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Гетьман» про визнання договорів передання майнових прав на знаки для товарів і послуг у співвласність недійсними задовольнити частково». Крім того, «Заборонити ТОВ «НВП «Гетьман» та будь-яким іншим особам, крім Івано-Франківського обласного державного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості використовувати наступні знаки для товарів і послуг: «KNJAGYNYN GOLD», «СРІБНІ КАРПАТИ ДЖЕРЕЛЬНА», «АРКАН», «КНЯГИНИН НА БРУНЬКАХ». «КНЯГИНИН ОРИГІНАЛЬНА», «КНЯГИНИН ЛЮКС».

Волинські пригоди горілчаних махінаторів
Здається, що це певна перемога, проте Сухомлин Л. О. знаходить конверт вагомих «фактів і аргументів» (стантартна форма захисту в суді часів режиму Януковича), з врахуванням яких суд в апеляційній інстанції фактично вщент розбиває всі досягнення суду першої інстанції.
(Див.рішення суду за 2013–2014 роки.
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/37154505; http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/36090848

Так, колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Івано-Франківської області своїми ухвалами від 11.12.2013 року, 10.02.2014 року та 17.02.2014 року скасовує попередню ухвалу Івано-Франківського міського суду від 22.11.2013 року, відмовляє Івано-Франківському ОДОСП у задоволенні заяви, через те, що державне підприємство не має змоги у суді конвертами підкріплювати свою правоту, фактично зводить нанівець всі їх намагання повернути у державну власність торгову марку «Княгинин».

В результаті цих дій та інших факторів Франківський завод «Княгинин» сьогодні перебуває на стадії банкрутства.
Такі дії Сухомлин Л. О. по привласненню інтелектуальної власності, що у грошовому еквіваленті виражається у значній сумі, можна кваліфікувати як класичне рейдерство, яке може і повинно бути припинено правоохоронними органами в рамках кримінального розслідування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До речі, прецендент існує. Співробітники УСБУ у Волинській області виявили, задокументували факт прихватизації керівництвом Луцького СГК торгової марки «Віват» і в рамках кримінальної справи повернули у власність держави крадену інтелектуальну власність.

Одночасно, замітаючи сліди, Сухомлин в березні 2010 року переоформляє інтелектуальну власність торгової марки «КНЯГИНИН» на інше своє підприємство «САМСОН-ІФ», керівником і засновником якого виступає вона особисто разом із своєю сім’єю, а «ГАЛИЧИНУТАБАК» оголошує банкрутом.

Паралельно ще в липні 2009 року Сухомлин Л. О. у тому ж Франківську реєструє фірму – сестру «ГАЛИЧИНА-ТАБАК», що відрізняється від існуючої лише дефісом, але має далекоглядне та стратегічне призначення.

В сухих документах, знайдених через можливості інтернету,
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/10012188, http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11930481
читаємо, що: «ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 22.06.2010 року порушено провадження у справі за заявою Сухомлин Любові Олександрівни про банкрутство ТОВ «ГАЛИЧИНАТАБАК».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цим банкрутством Сухомлин вирішила застрілити ще одного зайця, залишивши з носом свого кредитора ПАТ «Західінкомбанк», якому вона згідно офіційних документів винна кошти в сумі 1 180 242,68 грн., а також додаткові грошові вимоги в сумі 1 076 876,72 грн. Дивує також позиція керівництва «Західінкомбанку», яке, не маючи змоги повернути своїм обдуреним вкладникам їх кошти, чомусь прощає Сухомлин декілька мільйонів гривен, які вона просто переклала з однієї кишені в іншу. Не вже адміністрації банку не відома існуюча практика, що при наданні кредитів юридичним особам їх засновники своїм майном гарантують повернення цих коштів. У Сухомлин Л. О. ці мільйони залишились у вигляді рухомого та нерухомого майна та капіталовкладень в інші підприємства.

В результаті всього цього крутійства, ставши на шлях фіктивного банкрутства, Сухомлин Л. О. залишилась власником на 50% торгової марки «КНЯГИНИН», не повернула ПАТ «Західінкомбанку» величезні на наш погляд кошти, за що не понесла ніякого покарання.

Герб Волині Сухомлин приглянувся через те, що його можна використати для розкрутки новоствореної нею торгової марки «етнос Полісся», що перебуває на етапі реєстрації в державній службі інтелектуальної власності України, яку вона із застосуванням чорних та брудних методів боротьби з конкурентами по бізнесу активно пробує просувати на ринок.
Враховуючи таку «багату» кредитну історію франківських можна припустити що символіка Волині ледь уникла рейдерського захоплення.

А наразі чекаємо відповідної реакції з боку працівників відповідних структур правоохоронних органів Волині та Франківщини, які б у свою чергу повинні виявляти таких авантюристів та новоспечених «Остапів Бендерів» та спілкуватись з ними в рамках кримінального провадження.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Під прицілом, Ігор Грисюк, юрист, експерт ринку горілчаних напоїв

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності