Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Іванофранківці вимагають припинити отруєння собак у місті

Десятки іванофранківців, стурбованих масовими випадками отруєння собак у місті, зібралися під стінами міської ради.

Нагадаємо, у соцмережах франківці поширюють інформацію про випадки отруєння собак – як вуличних, так і домашніх. У тварин після цього починаються конвульсії – якщо вчасно не надати їм допомогу, вони помирають.

У ветклініках Франківська розповіли, що лише за добу, 11 жовтня, до них потрапили понад 10 чотирилапих пацієнтів з отруєнням.

Вчора, 13 жовтня, десятки стурбованих іванофранківців зі своїми улюбленцями прийшли під стіни мерії на акцію протесту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Івано-Франківськ проти вбивства тварин», «Годі труїти тварин», «За що мене вбили?», «Я лише хотів жити» – такі гасла й фотографії собак можна побачити на плакатах протестувальників.

За словами, керівниці «Дому Сірка» Наталії Когут, люди прийшли, щоб захистити права тварин.

«Це вже третій рік у цей самий час починається труйка тварин. Чому поліція і муніципали забили на сполох лише вчора? За три години наші волонтери розпитали в аптеках, виявили ймовірний маршрут і знайшли за описом людину, яка, можливо, купляла ці заборонені препарати і труїла тварин. Вулиця Шевченка, парк, Німецьке озеро, Ленкавського, Галицька і т.д. – в цих зонах вже постраждали багато тварин. А діти, а люди..? Це ж небезпека для всіх!», – каже Наталія Когут.

Серед ймовірних речовин, які спричинили отруєння собак, протестувальники називають фосфід цинку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Франківка Людмила прийшла на акцію зі своїм песиком Снупі. Вона каже, що бачити, як мучиться тварина – жахливо:

«Я прийшла, бо я вже другого пса рятую з вулиці. У четвер ми рятували собачку, яку також отруїли. Це було страшно! Важко було дивитися, як песик страждав, йшла піна з рота. На щастя, собака одужала. Але страшно тепер гуляти зі своїм песиком. Труїти наших братів менших – це просто хаос!».

Учасники акції пішли до мера зі своїми заявами, опісля планують навідатися до начальника поліції міста. Люди хочуть, аби винуватці якнайшвидше були покарані.

До протестувальників вийшов заступник мера Микола Вітенко. Він каже, що місто сприяє розслідуванню – надало поліції доступ до всіх камер спостереження.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Поліціянти кажуть, що мають уже певні напрацювання з цього питання, їх поки не афішують», – додав Вітенко.

Учасники акції домовилися з представниками влади, працівниками КП «Полігон» та інших структур оперативно провести нараду, щоб вирішити, як діяти далі

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності