Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

«ІВОДЗІМА» й АТО

Ледь не всім у світі відома світлина, де група американських морських піхотинців 23 лютого 1945 року піднімає прапор на горі Сурібачі, найвищій точці японського острова Іводзіма, під час бойових дій проти Японії у Тихому океані в ІІ Світову.

Але майже ніхто не знає, що відділенням, що встановлювало цей «полосатий» прапор, командував 26-річний сержант морської піхоти США Михайло Стренк («Вісті комбатанта» № 3, 2011р.), який, як і його земляк Енді Варгол, був українцем з Пряшівщини (нині Словаччина). Але Михайлові, які двом його побратимам, з зображених шести на фото, з Іводзіми живим не суджено було повернутися. Президент США Франклін Делано Рузвельт нагородив його посмертно.

І ось нещодавно бійці ЗСУ в зоні АТО, на захопленій ними у ворога черговій висоті, вирішили відтворити той історичний момент у власному фото, нагадавши тим самим про відомий в історії подвиг невідомих українців…

IVO

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності