Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Ізраїль підозрює про “Хезбуллу” у вибуху в порту Бейруту, а ось США… (+маса відео та фото+18)

Вчора, 4 серпня, у порту ліванського міста Бейрут пролунав вибух, який своєю грибоподібною формою був схожим на ядерний, сколихнув все місто (повне відео подій дивіться внизу статті). 

Понад сто чоловік загинули, ще 4 тис. постраждалих. ТИСЯЧІ людей під завалами, тисячі і тисячі залишилися без даху над головою.

Зруйновано півміста. Порт Бейрута, як основний транспортний вузол країни, перестав існувати.

Після вибухів над Ліваном повисла хмара азотної кислоти, яка, мабуть, стане причиною нових смертей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Бейруті також зруйновані госпіталі. Ті, які можуть приймати пацієнтів, вже переповнені. У багатьох госпіталях немає світла, у багатьох – немає лікарів: вони загинули. Люди вмирають на вулицях.

Gepostet von Віктор Ягун am Dienstag, 4. August 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Руслан Кошурба am Dienstag, 4. August 2020

Gepostet von Віктор Ягун am Dienstag, 4. August 2020

У місті вибило усі вікна у радіусі 10 км від епіцентру вибуху, поперекидало автомобілі та столики вуличних кафе. А звуки вибуху, кажуть, було чути аж на о. Кіпр за 250 км від місця події.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Esta imagen de lejos muestra la magnitud de la explosión de la bodega de explosivos en Beirut. Aún no hay un reporte oficial de daños.

Gepostet von Azteca Noticias am Dienstag, 4. August 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Руслан Кошурба am Dienstag, 4. August 2020

Від вибуху у порту Бейрута загинуло щонайменше 10 людей, заявив глава Генеральної безпеки генерал Абас Ібрагім. За даними Червоного Хреста, поранених понад 3 тис.

Gepostet von Руслан Кошурба am Dienstag, 4. August 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У лікарні помер травмований вибухом Самі Жмайель – генеральний секретар ліванської партії Аль-Катаїб.

Gepostet von Руслан Кошурба am Dienstag, 4. August 2020

Із вибухом у Бейруті складається наступна картина. Рік тому (за іншими даними, кілька місяців) ліванською митницею було конфісковано вантаж 2750 тонн контрабандної селітри, який зберігався у портовому складі. На складі начебто виникло коротке замикання, яке спричинило пожежу, а потім і вибух.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.


Генеральний директор ліванської митниці визнав вибух “багатьох тонн селітри” в порту.

За інформацією міністра охорони здоров’я Лівану, в порту вибухнула баржа з ​​піротехнікою.


Слід відзначити, що на перших кадрах з місця інциденту, дійсно, видно підриви піротехніки, але потім відбувається вибух повноцінного об’ємно-детоніруюещего “боєприпасу”.
Попередньо відразу були три протилежні версії найпотужніших вибухів в Бейруті:
– ізраїльський удар по складу боєприпасів;
– вибух піротехніки;
– версія від влади – вибух азотної речовини.

Згодом прем’єр-міністр Лівану Хасан Діабі заявив, що розкриє всі факти і назве господарів складу, який вибухнув вчора у порту Бейрута… чи буде це останній цвях у труну “Хезболли”? – написав тоді на своїй сторінці український військовий і громадській діяч, генерал-майор Служби безпеки України, колишній заступник голови СБ України Віктор Ягун.
Трохи більше року тому посол Ізраїлю в ООН Данні Данон оголосив, що представить в Раді Безпеки докази того, що Іран передає предмети і матеріали військового призначення ліванському угрупованню “Хезболла” через порт Бейрута. Данон також зазначив, що “порт Бейрута став портом” Хезболли.”
Лідер угруповання “Хезболла” Хасан Насралла після цього поспішив відхреститися від подібних звинувачень, але на території порту дійсно є об’єкт, куди прибувають контейнери без проходження рентгенологічної перевірки.
На наступний день після заяви ізраїльського представника в ООН, прес-служба ізраїльського ЦАХАЛ серед основних логістчних об’єктів “Хезболли” на території Лівану особливо виділила аеропорт (повітряний спосіб доставки) та порт Бейрута (морський шлях).
Прозвучало звернення до міністра транспорту Лівану з питанням, чому він дозволяє використовувати порт Бейрута для перекидання озброєння та матеріалів подвійного призначення з Ірану для “Хезболли”.
Надалі місцеві джерела заявили, що згадані матеріали розміщуються в районі причалу №14.
Учорашній вибух стався в безпосередній близькості від даного об’єкта.
Чи використовувало угруповання 14-ї і 12-ї причали разом… але результат катастрофічної недбалості привів до 70 загиблим і понад 4000 поранених, включаючи громадян іноземних держав.
Заплановану на сьогодні заяву лідера “Хезболли”… скасовано.

А ось радник президента США з національної безпеки Роберт О’Брайен про Лівію та Московію: “Ми рішуче виступаємо проти іноземного військового участі, включаючи використання найманців та приватних військових підрядників, з усіх боків“.
Пентагон: “Московія продовжує відігравати негативну роль у Лівії, поставляючи матеріали та обладнання для групи “Вагнера“”.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності