Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ізраїль підтримав антиросійську резолюцію по Криму в комітеті Генасамблеї ООН

Наприкінці минулого тижня Третій комітет Генасамблеї ООН з соціальних і гуманітарних питань прийняв українську резолюцію, яка засуджує порушення прав людини в Криму. Співавторами проекту виступили Грузія, Німеччина, США, Великобританія, Франція, Латвія, Литва, Естонія і ряд інших держав.
Резолюцію підтримали 63 країни, 85 утрималися, 22 виступили проти.

Результати голосування опубліковані на сторінці Третього комітету ГА ООН.

З наведеної таблиці видно, що Ізраїль знову підтримав Україну під час голосування в ООН по Криму.

Прийнята резолюція засуджує анексію і тимчасову окупацію півострова Крим Росією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ній йдеться про нав’язування російського громадянства жителям Криму, а також про проведення незаконних виборчих кампаній і голосувань, зміні демографічного складу населення Криму і придушенні національної ідентичності.

Автори резолюції наполягають на тому, що Росія дискримінує проживають в Криму українців, кримських татар і представників деяких інших етнічних і релігійних груп. Резолюція зазначає незаконність встановлення російської юрисдикції та адміністрації в Криму і вимагає від Росії виконання міжнародно-правових зобов’язань в частині поваги законів, що діяли в Криму до окупації.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба так прокоментував прийняту резолюцію:

Вдячний державам-членам, які підтримали в комітеті ГА ООН проект посиленою резолюції з прав людини в Криму. Коли Асамблея схвалить її в грудні, це в подальшому консолідує тиск на РФ, щоб держава- окупант дотримувалося міжнародних зобов’язань, зокрема міжнародного гуманітарного права “.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що в останні роки Ізраїль неодноразово голосував в ООН за антиросійські резолюції по Криму.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності