Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ізраїльський ЦАХАЛ готується до наземної операції в секторі Газа

Військові армії оборони Ізраїлю в даний час займаються розробкою варіантів проведення наземної операції в секторі Газа.

Про це, як повідомляє ізраїльська газета The Jerusalem Post (JP), напередодні заявив представник прес служби ізраїльської армії Хідаят Зільберман журналістам.

За його словами, в даний момент розробляються всі варіанти розвитку подій, включаючи наземну операцію.

Крім того, він уточнив, що до кордону з сектором Газа вже були перекинуті додаткові наземні війська, включаючи бригаду десантників, піхоту і танкові підрозділи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Канцелярія прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху опублікувала результати розмови прем’єр-міністра з президентом США Джо Байденом. У звіті говориться, що Нетаньяху подякував Байдену за підтримку США права Ізраїлю на самозахист. Він заявив, що Ізраїль продовжить завдавати ударів по ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

“Прем’єр-міністр Нетаньяху сказав, що Ізраїль буде продовжувати діяти, щоб підірвати військовий потенціал ХАМАС і інших терористичних організацій, що діють у секторі Гази”, – сказав він, підкресливши, щоІзраїль не зацікавлений у припиненні вогню.

Чергове загострення палестино-ізраїльського конфлікту почалося в середині квітня 2021 року зі настанням священного для мусульман місяця Рамадан. Ізраїльська поліція заборонила арабам збиратися на сходах біля Дамаску воріт Старого міста, де палестинці проводили час в Рамадан. Хвилювання посилилися після рішення ізраїльського суду, який постановив виселити шість арабських сімей з Шейх Джарраха через нового будівельного проекту, який загрожує відрізати Східний Єрусалим від Віфлеєма. У великих зіткнення в ніч на 8 травня постраждали понад 200 осіб.

Нагадаємо, вдень 10 травня палестинське угруповання ХАМАС висунула ізраїльській владі ультиматум – прибрати поліцію з Храмової гори і з Шейх Джарраха. Ізраїльська сторона, звичайно ж не стала виконувати ці умови – увечері 11 травня розпочались масований ракетний обстріл ізраїльської території угрупованням ХАМАС. Ізраїль відповів ударами по палестинській території. З обох сторін є загиблі і поранені.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності