Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ІЗРАЇЛЬ ПОДАВ ПРИКЛАД УКРАЇНІ

Армія Ізраїлю розбомбила російські ЗРК «С-300» під Дамаском, які РФ привезла для терористів «Хізбалли», бо спецслужби і армія Ізраїлю роблять все, щоб новітнє озброєння не потрапило в руки терористам радикального угруповання.

Як повідомляють закордонні ЗМІ, на запитання журналістів міністру у справах розвідслужб Ізраїлю Юваль Штайніц, той не зміг підтвердити цю інформацію, однак і спростування не було. Таким чином, інформація про те, що армія Ізраїлю за допомогою авіації ЦАХАЛ завдала бомбового удару по армійським складам під Дамаском, де зберігалися російські ЗРК «С-300» для «Хізбалли», виглядає правдивою.

Разом з тим, у своєму виступі, який транслювала радіостанція «Коль Ісраель» Юваль Штайніц було сказано, що уряд і армія Ізраїлю зробить все можливе для запобігання передачі «Хізбаллі» нового виду озброєння, «яке ставить під загрозу безпеку Ізраїлю і загрожує порушенням стратегічного балансу регіону».

Паралельно з цим, згідно з повідомленням газети «Аль-Кудс аль-Арабі», яка посилається на джерело в Дамаску, ціллю ізраїльської авіації були російські ракетні комплекси, які призначалися для «Хізбалли». Тобто не виключено, що ізраїльські ВПС хотіли завдати нищівного удару по зенітно-ракетних комплексах «С-300», призначених для «Хізбалли», але офіційно їх поставка в Сирію ще не почалася.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Приводом для обговорення теми та удару ВПС Ізраїлю по складах стала зустріч заступника МЗС РФ Михайла Богданова і Хасана Насралли, який очолює терористичне угрупування «Хізбалла».

Арабські ЗМІ опублікували інформацію, що на зустрічі Богданова і шейха Насралли йшло обговорення «широкого кола близькосхідних проблем». В тому числі щодо ситуації в Сирії та Лівані. Але головним чином мова йшла про «суміжні території». Це словосполучення «Хізбалла» вживає для держави Ізраїль, оскільки не визнає права єврейської держави на існування.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності