Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Кабмін схвалив ліквідацію УкрАвтоДору

Таки купальська ніч не пройшла даремно! Мабуть добряче когось підсмажили, очищаючись вогнем реформ. Є надія, що українські автомобілісти все таки дочекаються якісних змін на дорогах протягом найближчих років.

Урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики підтримав ліквідацію Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України». Таке рішення прийняте під час засідання комітету, що відбулося 6 липня під головуванням Віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського.

Так, одним із важливих кроків для реформування дорожньої галузі є передача облавтодорів з державного управління на місцевий рівень. Цьому процесу заважає наявність проміжної управлінської структури – ДАК «Автомобільні дороги України», якій підпорядковуються обласні дорожні підприємства.

Саме тому, профільний Урядовий комітет підтримав проект постанови, згідно з якою державна акціонерна компанія ліквідовується, а її дочірні підприємства – облавтодори переходять до сфери управління державного агентства автомобільних доріг.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як зазначив Валерій Вощевський, ця постанова стане черговим кроком на шляху реформування системи державного управління автомобільними дорогами.

Між тим, Віце-прем’єр-міністр звернув увагу присутніх на нараді представників Міністерства інфраструктури, що паралельно з передачею доріг та обслуговуючих організацій місцевій владі необхідно вирішувати й питання фінансування.
«Фінансове забезпечення того, що ми передаємо, має бути зрозумілим і чітким. Необхідно відновлювати практику створення спеціального дорожнього фонду з чітко виділеними джерелами наповнення, адже ритмічність роботи дорожньої галузі залежить від ритмічності фінансування», – наголосив Валерій Вощевський.

Нагадуємо, що уже доступна бета версія, першого у світі мобільного навігатора Navizor beta, який враховує якість доріг при плануванні автомобільного маршруту

За даними kmu.gov.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності