Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Кадирівці під Бахмутом і десятки полонених з Івано-Франківщини…

Уже кілька днів соцмережі майоріють новими відео, знятими кадирівцями під Бахмутом, із десятками військовополонених українців з Івано-Франківщини, які тим розповідають про те, як насильно мобілізували вдома…

Речник Східного угруповання військ Збройних Сил України зі стратегічних комунікацій полковник Сергій Череватий прокоментував появу біля Бахмуту роти «кадирівців». Він назвав це більш маркетинговим ходом, ніж проявом військової тактики.

Про це Сергій Череватий сказав під час телемарафону.

«В районі Кліщіївки є їхній невеликий підрозділ, напевно, до роти «кадирівців»», – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

««Кадирівці»- це більше про маркетинг, ніж про військову справу. Тобто мільярди, які були вкладені в режим Кадирова, він змушений відпрацьовувати і показувати, як він намагається віддячити своєму хазяїну. Але як військова одиниця вони не дають якихось великих результатів», – пояснив він.

Колосальні втрати під Бахмутом змушують росіян стягувати туди «різношерстні» війська. Зокрема, там знаходиться елітний підрозділ повітряно-десантних військ, підрозділ російського спецназу, підроділ бойового армійського резерву «Барс» і підрозділ «Шторм-Z».

«Ворог старається максимальними силами утримати це місто так само, як раніше намагався всіма силами його взяти. Безперечно, Бахмут на сьогодні, крім військового значення, має також інформаційно-пропагандистське значення. За це місто росіяни поклали стільки особового складу і техніки! По суті, вони там знищили один з найбоєздатніших своїх підрозділів «вагнер» і не досягли грандіозних цілей», – сказав речник Східного угруповання військ.

Нагадаємо, ввечері 14 липня в соціальній мережі поширювали відео про полонених українських воїнів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На цю новину відреагував також міський голова Калуша Андрій Найд

 

На відео, зокрема, можна побачити полонених – бійців з Калуша, Калуського району, а також Івано-Франківська – повідомляє Андрій Найда.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Новина сколихнула всю громаду! Я з самого ранку зв’язався з регіональним координатором  уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин щодо подальших дій», – прокоментував відео міський голова Калуша Андрій Найда.

За його словами, якщо впізнали своїх рідних, то членам родин необхідно звернутися за наступною адресою: в м. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, вул. С. Бандери, 77, каб.111 до Михайла Торбяка.

А ось фото ще одних полонених прикарпатців з 79 бригади, фото яких раніше оприлюднили в рф, і можливо їх ще досі шукають родичі:

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності