Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КАЙДА ПОЯСНИВ «ХУ ІС ХУ»

Попри чи малу кількість незонних забудов в Івано-Франківську будівництво по вулиці Мазепи, 144, є одним з тих, що привертає до себе багато уваги, адже ведеться воно поруч міського озера.

Замовником будівництва, за інформацією обласного управління архітектурно-будівельної інспекції, є громадська організація «Товариство сприяння обороні України» (колишній ДТСААФ). Як запевняє Валерій Корсун, керівник клубу спортивних єдиноборств «Кано», що працює на базі ТСОУ, замовником виступає особисто голова Івано-Франківської обласної організації ТСО України Петро Никитюк.

На земельній ділянці за адресою Мазепи, 144 одразу два проблемних будівництва. З одного боку від ТСО – майже закінчена одинадцятиповерхова новобудова, схожа на багатоквартирний будинок. Інформаційний щит повідомляє, що це «Спортивно-готельний комплекс  з вбудованими приміщеннями соціально-побутового призначення». Дозвільні документи датовано 2007 роком, а вказана кількість поверхів – 9.

Управління архбудінспекції зараз проводить перевірку цієї 11-поверхівки, яка мала би бути спортивно-готельним комплексом. Інспектори припускають, що дозвіл, виданий архбудконтролем, вже давно прострочений. Перевірити це інспекторам не вдається, адже замовник відмовляється надати документи і будь-що пояснювати. Він уже двічі не допускав перевірку на будівництво. В базі даних управління архбудінспекції  можна перевірити дозволи, видані лише з 2011 року, тому самостійно перевірити декларацію, датовану 2007-им інспектори не можуть.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На підставі яких дозволів забудовник розпочав рити котлован під нову забудову з іншого боку ТСО, і чи є у Никитюка хоч якісь документи на це будівництво – загадка. Начальник відділу генерального плану департаменту містобудування та архітектури Артур Прокіпчук запевняє, що на будівництво, де зараз вирито котлован, містобудівних умов та обмежень, які є обов’язковими для початку будівництва, департамент не видавав. В управлінні архбудінспекції кажуть, що й декларації на початок будівельних робіт на цей об’єкт, починаючи з 2011 року, не зареєстровано.

Згідно з містобудівним кадастром, ділянка, на якій зараз вирито котлован і збудовано 11-поверхівку, перебуває у комунальній власності і була віддана в постійне користування автомобільній школі Товариства сприяння обороні 30 липня 2014 року.

Численні порушення привернули увагу депутатів міської ради, які створили комісію по вивченню двох проблемних об’єктів по Мазепи, 144 і звернулися з проханням перевірити законність будівництва в архбудінспекцію. А уникання замовника будівництва від зустрічі з журналістами, не допускання ним перевірки на об’єкті та неспроможність надати бодай якісь дозвільні документи свідчать про те, що з паперами не все гаразд або їх взагалі немає.

Якщо це підтвердиться, незаконно збудовану 11-поверхівку, в якій, як виявляється, продано уже майже всі квартири (!!!), не дозволять здати в експлуатацію і не присвоять їй поштову адресу, а будівництво на місці котловану може так і не розпочатись. Крім того, спортивно-готельний комплекс не можна здати в експлуатацію, як житло.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після втручання інспекції архбудконтролю 3 лютого забудовник буцімто припинив будівельні роботи, не завершивши рити котлован.

І ось після такого будівельного свавілля сьогодні, 11 лютого,  під час прес-конференції щодо початку будівельних робіт поблизу міського озера з адресою Мазепи, 144, голова спортивного клубу “КАНО” Валерій Корсун розповів про особливості функціонування клубу в приміщенні, які поблизу міського озера здає ГО “Товариство сприяння обороні України” (колишній ДТСААФ). За словами Корсуна голова ГО Петро Никитюк неодноразово погрожував підняти оренду для клубу.

І тут ситуацію вирішив втрутитися заступник міського голови Олексій Кайда, який звернувшись до Никитюка, сказав:

«Ви мали б подякувати клубу за те, що вони платять комуналку, що зробили там ремонт. А ви погрожуєте їм! Ви барига, самий натуральний барига. І подайте на мене в суд за ці слова».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож екс-голова Тернопільскої облради і екс-народний депутат і один з найстаріших членів ВО «Свободи» (СНПУ) Олексій Кайда, звиклий до прямолінійності, популярно пояснив «ху іс ху».

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності