Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Канадський інвестор розчарувався у видобутку газу в Україні

Businessmen running

Компанія Vermilion Energy, яка у 2019 році стала партнером Нафтогазу з розробки чотирьох нафтогазових ділянок, вийшла з проектів.

Канадська компанія Vermilion Energy, спільно з якою НАК Нафтогаз України виграв конкурси на розробку Балаклійської, Іванівської, Бузівської і Берестянської нафтогазових ділянок на підставі угод про розподіл продукції (УРП), вирішила не брати участь у цих проектах.

Про це йдеться у повідомленні компанії Укргазвидобування, яка входить до групи Нафтогаз.

Як повідомляється, канадський інвестор відмовився від подальшої співпраці, «з огляду на суттєве зниження цін на газ і нафту порівняно з 2019-м роком, пандемію коронавірусу та глобальний економічний спад».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нафтогаз отримав право на укладення УРП на ці ділянки за підсумками відкритих конкурсів у червні 2019 року.

Укргазвидобування і Vermilion подали спільні заявки на участь у конкурсах з розробки чотирьох вуглеводневих ділянок на підставі УРП, і в разі перемоги мали в однакових обсягах інвестувати в розвідку і розробку родовищ і порівну ділити прибуток.

«Кабінет Міністрів може укласти угоди з Нафтогазом, без участі Vermilion Energy, відповідно до ч. 2 ст. 12 закону про угоди про розподіл продукції. У ній говориться, що у разі відмови одного з інвесторів від укладення угоди вона за погодженням сторін може бути укладена з іншими її учасниками після внесення відповідних змін до тексту угоди», — повідомили в Укргазвидобуванні.

Нафтогаз у рамках загаданих угод зобов’язується у перші 5 років провести 3D сейсмічну розвідку на площі 1,55 тис. кв. км і пробурити 12 розвідувальних свердловин. Загальний обсяг інвестицій має сягнути 3,6 млрд грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Канадська Vermilion — не перша іноземна компанія, яка втратила інтерес до розробки газових родовищ в Україні.

У 2015 році компанія Shell припинила спільний проект із Укргазвидобуванням у Харківській області.

Також наприкінці 2014-го компанія Shevron відмовилася від проекту видобутку сланцевого газу на Олеської площі.

На початку 2016 року канадська компанія Serinus Energy продала долю у компанії КУБ-Газ, яка мала 5 ліцензій на видобуток газу та одну на розвідку, компанії Burisma Миколи Злочевського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2019 році голова американської Trident Acquisitions і колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив про перемогу компанії в конкурсі по ділянці Дельфін на шельфі Чорного моря. Однак Кабінет міністрів України довго не стверджував підсумки конкурсу, а на початку осені 2019 його визнали таким, що не відбувся. Зрештою, 25 листопада 2020 року Кабінет міністрів надав НАК Нафтогаз України право на розвідку і видобуток нафти і газу на шельфі Чорного моря без проведення аукціону.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності