Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Кандидатам у президенти платити за агітацію дозволено, – суд

Вчора, 5 березня, Верховний суд України скасував рішення апеляційного адміністративного суду, згідно з яким було визнано протиправною і недійсною постанову ЦВК, що дозволяє виборчим штабам кандидатів у президенти платити агітаторам.

1 березня постанову ЦВК від 22 лютого, у якій роз’яснювали аспекти витрачання коштів виборчого фонду кандидатів у президенти при веденні передвиборної агітації визнали протиправною і недійсною. Такі рішення ухвалив Шостий апеляційний адміністративний суд за позовом кандидата в президенти Анатолія Гриценка.

5 березня Верховний суд задовольнив апеляцію ЦВК і визнав протиправним і недійсним тільки абзац 33 даного роз’яснення, затвердженого комісією.

У відповідному скасованому абзаці йшлося про те, що якщо залучення фізичних осіб не пов’язане з використанням їхньої праці на умовах трудового договору або відповідно до цивільно-правових договорів, то юридична особа, яка надає послуги з проведення передвиборчої агітації, відповідно до закону не є платником єдиного соціального внеску.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У апеляції ЦВК йшлося про те, що «укладання неоплачуваних договорів не можна розглядати як підставу непрямого підкупу виборців».

Слід зазначити, що 28 січня стало відомо, що Гриценко готує судовий позов до ЦВК, бо невдоволений правилами доступу до Державного реєстру виборців.

Нагадаємо, лише п’ять кандидатів у президенти надали відомості про власні виборчі фонди.

Президентські вибори обійдуться державі в кілька мільярдів гривень. Одним з фаворитів виборчих перегонів названий Володимир Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності