Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КАНДИДАТИ НА «ТРОН ЛЄМБЕРГА»

В Україні наближаються вибори до органів місцевого самоврядування, не минуть вони і Львова, де вже впродовж дев’яти років крісло міського голови посідає одіозний Андрій Садовий. Хто цього разу складе йому конкуренцію у боротьбі за «трон Лємберга»?

Поспілкувавшись із різними політичними середовищами, виявилося, що наразі є сім ймовірних кандидатів на посаду міського голови.

Від УДАРу і політичної партії Петра Порошенка «Солідарність», скоріш за все, на вибори піде народний депутат, член партії УДАР Оксана Юринець. Про це свідчить і той факт, що нардеп почала відкривати приймальні народного депутата не лише у Франківському районі, де вона балотувалася на останніх парламентських виборах, але й у інших районах міста, які мають своїх нардепів. І хоча УДАР вважався «спільником» БПП на останніх парламентських виборах, після нещодавнього скандального зізнання Дмитра Фірташа на суді у Відні, слово «спільник» для них набуває цілком нового значення.
Інша справа – «Солідарність», якщо вона підтримає дещо упізнавану у Львові Оксану Юринець, можливо це їй дещо і додасть.

Точно не додасть партія іншому ймовірному кандидату на посаду міського голови Львова Ігорю Васюнику, який йтиме від «Народного фронту». І не тому що у Львові ця партія є фактично безликою, чи за Васюником водиться більше грів ніж за іншими. Тут достатньо тільки згадати «улюбленого» усіма громадянами України прем’єра Арсенія Яценюка, і усе відразу стає зрозумілим. Львів’янам навіть байдуже, що заступником «бойового кролика» у цій партії є їхній земляк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Від ВО «Свободи», яка на минулих місцевих виборах отримала повну монополію у депутатському корпусі Львівської міської ради, цього року балотуватиметься, вочевидь, екс-віце-спікер ВРУ Руслан Кошулинський або… одіозна та амбітна Ірина Сех. Виглядає, що в партії це питання ще не вирішене. І скоріш за все його вирішуватиме не Тягнибок чи Провід, а, якщо вірити місцевим пліткам і ЗМІ, Пупс, даруйте, Ігор Кривецький, або Вова Морда. Кажуть, що усе залежатиме від того скільки у кого на руках партійних акцій…

Ймовірно що черговий раз спробує щастя бути обраним мером Львова депутат Львівської міської ради від «Громадянської позиції» Володимир Гірняк, який є активним опонентом діючого міського голови Львова Андрія Садового.
Не викликає жодного сумніву, що й «Народний контроль» Дмитра Добродомова висуне свого кандидата на цю посаду. Інакше навіщо так активно розвивати свою структуру західними областями, якщо не мати жодних амбіцій. Вірогідно, що кандидатом від нього буде керівник однойменної депутатської групи у Львівській міській раді Валерій Веремчук, який є відомим волонтером, очолює «Центр забезпечення військових» та одну із чисельних самооборон краю, а саме «Народну Самооборону Львівщини».

Від правих сил дехто називає Олега Пелехатого, але більшість сходиться на думці, що таким кандидатом радше стане Ярослав Свелеба, який очолює волонтерський благодійний фонд імені П. Болбочана, є членом проводу УНА-УНСО та навіть ще досі формально рахується керівником львівського Правого сектору. Тобто на фоні вище перелічених партій, які звикли тільки до полеміки, і у нього з’являються шанси.

Що до Андрія Садового, то, зважаючи, що до президентських чи чергових парламентських виборів, мабуть, ще далеко, а також, враховуючи притаманні йому амбіції та нарцисизм, без сумніву можемо припустити, що він і втретє спробує перемогти на виборах міського голови. А враховуючи, що за останньою інформацією до Львова перевозить усі свої офіси Ігор Коломойський, якого, певно, не даремно називають спонсором Садового і його «Самопомочі», виникає сумнів, що одіозний олігарх дозволить Андрію Івановичу не балотуватися… Хто інакше піклуватиметься про його бізнес у місті Льови?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності