Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Каталонський Libertador затриманий по дорозі “із варяг”

Німецька поліція після перетину кордону з Данією затримала колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, якого каталонці, як колись у 19 ст. народи Латинської Америки назвали батька своєї незалежності від Іспанії Симона Болівара, теж назвали Libertador (ісп. – незалежник, визволитель).

Про це повідомляє El Pais з посиланням на адвоката Пучдемона Жауме Алонсо-Куевілляса.

Пучдемона затримали невдовзі після полудня у федеральній землі Шлезвіг-Голштейн на підставі європейського ордеру на арешт, виданного Іспанією. Він подорожував з Данії автомобілем і прямував до Гамбурга, звідки мав намір вирушити до Бельгії.

Німецький кримінальний кодекс передбачає за злочини, які інкримінуються Пучдемону в Іспанії, від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними адвоката, зараз німецька поліція проводить усі нобхідні в рамках європейського ордеру на арешт перевірки.

Раніше повідомлялося, що Карлес Пучдемон залишив територію Фінлядії, уникнувши таким чином арешту.

Як повідомлялося, Верховний суд Іспанії повідомив, що видав міжнародні ордери на арешт шести каталонських політиків-утікачів, в тому числі на арешт колишнього глави регіону Карлеса Пучдемона.

Іспанський суд домагався екстрадиції Пучдемона з Брюсселя в минулому році, але пізніше скасував ордер на тлі побоювань, що Бельгія може видати його Іспанії, але обмежити важкість злочинів, у яких його можна буде звинуватити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цілком явно, що Іспанська монархія, на хвилі спротиву лібералізації, яка поволі охоплює стару консервативну і християнську Європу, цілком логічно побоюється, що слідом за Каталонією й інші її провінції собі пригадають, що і вони теж колись були окремими  державами…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності