Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Катар готовий замінити Росію на газовому ринку Європи

Газета Qatar News Agency, з посиланням на «заслуговують довіри західні джерела» повідомляє подробиці зустрічі держсекретаря США Джона Керрі та еміра Катару шейха Таміма бін Хамада а-Тані в Алжирі 2 квітня.

Шейх Тамім запропонував постачати до Європи газ з Катару, в якості альтернативи російським поставкам.
Шейх вказав на те, що Катар здатний компенсувати втрати Європи в разі відмови від покупки російського газу.
Rai al – Youm вказує на те, що дана інформація також підтверджує одну з причин активної підтримки Катаром сирійської опозиції – Катар прагне побудувати через сирійську територію газопровід до Туреччини у європейські країни.
Джерела газети повідомляють, що російська влада використовує газ як знаряддя тиску на Україну і європейські держави, і нещодавно підняла ціну на газ для України майже на 100 %.
Qatar News Agency повідомляє, що шейх Тамім в Алжирі завершив свій тур по арабських країнах, який почався в Судані. Шейх Тамім опинився в Алжирі одночасно з держсекретарем Джоном Керрі і провів з ним переговори в Зеральді. Сторони обговорили «останні тенденції в розвитку міжнародної ситуації, особливо, на Близькому Сході».
Йдеться про перший візит шейха Таміма в Судан, Алжир і Туніс.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності