Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Кажуть, ВИМИКАТИМУТЬ НЕ ЩОДНЯ і ДО ВЕРЕСНЯ… значить УСЮ ОСІНЬ і ЗИМУ

Відключення електроенергії в Україні навряд чи будуть запроваджувати кожен день. Ймовірно, дефіцит в енергосистемі буде виникати періодами. Загалом виключення заплановані до кінця серпня-вересня (для тих хто розуміє: це літні місяці з довгим світловим днем, коли населення майже не споживає електроенергії, а отже, коли у вересні тривалість світлового дня суттєво скоротиться, вимикання світла припиниться навряд. А ось газові котли та бойлери якщо й не працюють на електроенергії, то від неї вмикаються)…

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

«Протягом досить тривалого періоду часу, і весною, і влітку, і взимку, в нас будуть періоди дефіциту електроенергії, коли доведеться застосовувати відключення споживачів. Це не буде напевно кожен день. Наприклад, на наступному тижні ситуація може бути дійсно значно легше, ніж на цьому, і це буде пов’язано зі зміною погоди», – пояснив він.

За словами Кудрицького, в Україні час від часу будуть траплятися періоди, коли оператори енергосистеми будуть змушені як останній інструмент збалансування системи застосовувати відключення споживачів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дефіцит, який виникає в енергосистемі, як пояснив Кудрицький, ділиться рівномірно.

«Коли ми як оператори визначаємо загальний дефіцит протягом доби погодинно, ми цей дефіцит розподіляємо рівномірно по областях. Ми кожній області доводимо ліміт споживання, який пропорційний до нормального споживання регіону. Таким чином всі мають нести солідарне навантаження від цих відключень», – констатував він.

Щоб уникнути дефіциту в енергосистемі треба виконати дві умови.

«Щоб повністю відійти від цих ризиків потрібно, по-перше, відновити потужності електростанцій, а по-друге, потрібен час, щоб розробити нову генерацію, яка буде децентралізованою, більш убезпеченою та стійкою для атак, яка зможе замінити пошкоджені теплові вугільні електростанції, які на сьогоднішній день є першочерговими цілями для ворога», – зазначив Кудрицький.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

16 травня, в Україні довелося застосувати графіки відключень. Ці графіки планові, про них обленерго повідомляли напередодні, 15 травня, ввечері.

Відключення пов’язані, з одного боку, з тим, що дуже багато електростанцій зазнали пошкоджень, а з іншого боку, як зазначив Кудрицький, з тим, що на цьому тижні спостерігалось похолодання, відповідно споживання зросло. Тому, як підкреслив він, не залишилось іншого інструменту для збалансування системи, окрім як відключення споживачів.

«При цьому ми використали практично в повній мірі можливості імпорту з Європи, включили всі електростанції, які доступні на сьогоднішній день. Але, на жаль, дефіцит є таким, що його покрити тільки цими засобами неможливо», – додав голова правління НЕК «Укренерго».

Нагадаємо, увечері 15 травня були запроваджені екстрені відключення споживачів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

15 травня з 6:40 до 09:00 Диспетчерський центр «Укренерго» застосував контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

До цього через дефіцит в енергосистемі 14 травня Укренерго запровадило аварійні позапланові відключення з 21:00 до 24:00.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності