Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Керівництво НАТО вчергове збереться, щоб вчергове обговорити вступ України до Альянсу

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять перспективи вступу України до альянсу. Засідання відбудеться сьогодні, 1 червня, в Осло.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю.

Він зазначив, що протягом останніх місяців члени НАТО та партнер надали Україні безпрецедентний рівень підтримки і підтримала її прагнення приєднатися до альянсу.

“Ми також обговоримо прагнення України до членства, і всі члени альянсу погоджуються, що двері НАТО відкриті для нових членів. Усі члени альянсу також погоджуються, що Україна стане членом альянсу”, – каже колишній норвежський лівий соціаліст Столтенберг.

Водночас, за словами генсека, пріоритетом наразі залишається допомога Україні та її перемога у війні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
“Треба зробити так, щоб Україна перемогла у цій війні. І коли війна закінчиться, ми маємо забезпечити, щоб історія не повторилася, щоб ця модель російської агресії проти України справді припинилася, а отже, ми повинні мати рамки для забезпечення гарантій безпеки України після закінчення війни”, – каже генсек.

Раніше ми писали, що ракетні обстріли та атаки дронів проти мирного населення, які московія здійснює проти Києва та інших міст та селищ України, є воєнним злочином та терористичним нападом, за який винні будуть притягнуті до відповідальності.

Також нагадаємо, що країни-члени НАТО не дозволять московії вирішувати, коли Україна зможе приєднатися до Альянсу.

головне ФОТО – ілюстративне

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності