Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Кернес керував Харковом ще два місяці по смерті, – це Україна, синку…

Харківська міська рада аж тепер позбавила Геннадія Кернеса повноважень міського голови, через понад два місяці після його смерті. Без цього рішення Верховна Рада не могла розглядати призначення позачергових виборів у Харкові.

Відповідне рішення одноголосно підтримали 83 депутати міськради на засіданні аж 24 лютого.

«Взяти до відома факт смерті Харківського міського голови Кернеса Геннадія Адольфовича 16 грудня 2020 року, у зв’язку з чим вважати достроково припиненими з дня смерті повноваження Харківського міського голови», — йдеться у рішенні.

Також у документі вказано, що копію рішення до Верховної Ради має направити секретар міськради Харкова та виконувач обов’язків міського голови Ігор Терехов.

1 січня секретар міськради Харкова та виконувач обов’язків міського голови Ігор Терехов стверджував, що звернувся до Верховної Ради з проханням призначити дострокові вибори в місті й «робив усе в порядку, установленому законом».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він направив до парламенту клопотання про призначення позачергових виборів мера. Але для розгляду клопотання не вистачало двох документів: копії свідоцтва про смерть міського голови, завіреного печаткою міськради, і рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

Через це профільний комітет не зміг розглянути клопотання та винести на розгляд Верховної Ради питання про перевибори у Харкові. Комітет зможе розглянути клопотання, коли отримає копію свідоцтва про смерть і копію рішення міськради від 24 лютого.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності