Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Хакер, який створив фейкову “Дію”, має талановитих послідовників, – МВС

Кіберполіція у Харкові викрила 17-річного хлопця, який підробив “Дію” та створив найбільший канал розповсюдження фейкових документів.

Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, передає пресслужба МВС.

За його словами, на телеграм-бот і канал зловмисника було підписано понад 20 тис. осіб.

“Через чати можна було за 200 грн отримати доступ до фейкової “Дії”, за 300 грн – оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 грн – фальшиве посвідчення водія”, – сказав очільник поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Клименко пояснив, що система працювала так: дані користувачів зберігалися на сервері, що генерував імітуючу веб-сторінку застосунку “Дія”, і там можна було змінювати будь-яку інформацію про себе. Крім того, веб-платформа відображала підробний QR-код, який після сканування навіть демонстрував сторінку його успішної валідації.

фото: перший хакер замість ув’язнення працюватиме на державу

“Визнаю, це чудова робота юного хакера. І навіть наша публікація виглядає як своєрідна реклама його навичок. Але принцип невідворотності покарання має працювати: він порушив закон, спекулюючи на складній ситуації в державі, тож має понести відповідне покарання”, – додав він.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили 21-річного мешканця Запорізької області, який розробив фейкову версію застосунку “Дія”, за допомогою якого користувачі створювали підроблені копії документів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Джерело:  МВС 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності