Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Харків’янин намагався вчинити теракт у Львові, натомість вчинив диверсію в бік поліції

Вчора, у неділю 4 вересня, близько 14.00, до поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Білогорській у Львові чоловік поводиться агресивно, чіпляється до перехожих, погрожує їм гранатою.

«За вказаною адресою прибули співробітники Управління патрульної поліції у Львівській області. На місці події вони виявили чоловіка, який поводився неадекватно, погрожував застосувати зброю, на зауваження правоохоронців не реагував. Натомість зловмисник кинув одну гранату у бік правоохоронців, а другу – у салон службового автомобіля, після чого сховався у будинок», – йдеться у повідомленні.

На щастя, внаслідок вибуху обох гранат ніхто не постраждав.

На місце негайно прибула слідчо-оперативна група та інші співробітники відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, а також спеціалісти-вибухотехніки поліції Львівщини. Правоохоронці встановили особу зловмисника, 24-річного жителя міста Харків, а також його 29-річного брата, який переховувався у будинку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На місці події працювали слідчі, вирішується питання про затримання братів у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

«За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – довічне позбавлення волі», – додали в поліції.

Раніше, у п’ятницю 2 вересня, у центрі того самого Львова невідомий чоловік ножем вбив перехожого. У прес-службі обласної поліції повідомили факт вбивства.

За попередньою інформацією, вбивство сталось на вул. Торговій. Невідома особа завдала ножового поранення перехожому чоловіку. Внаслідок отриманих травм потерпілий загинув на місці події.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі відомо, що воно трапилось о 16:45. Між 44-річним львів’янином і 37-річний уродженцем Закарпаття, як повідомляють у соцмережах свідки, ромської національності, виник конфлікт, під час якого сталося вбивство. Відомо, що пораненого ножем чоловіка намагався реанімувати поліцейський, але врятувати його не вдалось.

Пізніше у поліції уточнили, що це львів’янин вдарив мешканця Закарпаття ножем у живіт. Поранений чоловік помер в операційній. Нападника оперативно розшукали, йому загрожує до 15 років тюрми.

*Диверсія — навмисні підривні дії проти економічних або військових, правоохоронних об’єктів, а також дії спрямовані на дезорганізацію управління державних установ та органів місцевого самоуправління в тилу суперника для досягнення певних (часто політичних) цілей, або з метою ослаблення держави в цілому.

**Терористичний акт (теракт) — це застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров’я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, якщо такі дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування цивільного населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, або з метою впливу на ухвалення рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, об’єднаннями громадян, юридичними особами, або привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста), а також погроза вчинення зазначених дій з тією самою метою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності