Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Хасиди таки відвідають Умань цього року, але… онлайн, – нардеп вигадав компромісне рішення

Щороку на час святкування юдейського Нового року – Рош-га-Шана місто Умань відвідують більше 30 000 хасидів-паломників.

Цього року, зважаючи на пандемію коронавірусу та небезпеку розповсюдження інфекції під час проведення масових заходів, необхідно забезпечити дотримання норм і правил карантину.

Про це написав народний депутат України Антон Яценко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Йому стало відомо про посилення карантинних обмежень на території Ізраїлю у зв’язку з новим спалахом COVID-19. Кількість інфікованих в країні продовжує стрімко зростати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

«Вважаю, що першочергово потрібно думати про здоров’я людей, тому порушив питання доцільності святкування юдейського Нового року цьогоріч», – прокоментував парламентар.

У зв’язку з цим народний обранець звернувся до міністра охорони здоров’я України Максима Степанова щодо вжиття необхідних заходів, направлених на недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19 з відповідним листом.

«Радий, що моє прохання отримало підтримку. Публікую відповідь Міністерства охорони здоров’я України з детальним роз’ясненням», – додав нардеп.

З метою недопущення неконтрольованого поширення коронавірусної хвороби Міністерство охорони здоров’я вважає, що необхідно відмовитись від проведення масових заходів зі святкуванням Рош-га-Шана цього року та провести даний захід в онлайн-режимі.

Крім того, для прийняття зваженого рішення буде проведено Державну комісію з техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Антон Яценко пообіцяв і надалі контролювати цю ситуацію та інформувати уманчан.

Нагадаємо, народний обранець вже звертався до високопосадовців щодо вжиття заходів задля недопущення розповсюдження COVID-19 під час святкування Рош-га-Шана в Умані. Зокрема, до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднаря.

Довідково:

Політик Антон Яценко

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 2007 року по 2012 р. — народний депутат України VI скликання від Блоку Юлії Тимошенко, голова підкомітету з питань регулювання ринку державних закупівель, державного замовлення, конкурсів та діяльності державних підприємств Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

З 2011 по 2014 — член Партії регіонів.

10 серпня 2012 року у другому читанні проголосував за Закон України «Про засади державної мовної політики».

На Парламентських виборах в Україні 2012 р. балотувався по одномандатному виборчому округу № 200 (Черкаська область) від Партії регіонів. Пройшов у парламент, набравши 29,9 % голосів. Займав посаду Голови підкомітету з питань цінних паперів, фондового ринку, діяльності державних підприємств, операцій, пов’язаних з реалізацією окремих видів майна, діяльності рейтингових агентств Комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В червні 2013 року в числі 148-ми народних депутатів України підписав Звернення депутатів від Партії регіонів і КПУ до польського Сейму з проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів». Цей крок перший Президент України Леонід Кравчук назвав національною зрадою.

16 січня 2014, під час Євромайдану, голосував за пакет законів, які стали відомі як «Закони про диктатуру».

На позачергових парламентських виборах у жовтні 2014-го був в черговий раз обраний народним депутатом. Однак, на відміну від попередніх виборів, Яценко пройшов до Ради як самовисуванець і в парламенті не приєднався до жодної з фракцій чи депутатських груп. У Раді 8-го скликання зайняв посаду Голови підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Народний депутат України IX скликання. Член депутатської групи «За майбутнє». Член Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності