Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Хірурги відчують на собі заробіток терапевта, – заборонено планові операції

Через збільшення кількості хворих на COVID-19 влада оголосила про перехід на другий етап реагування на епідемію, що, зокрема, передбачає відмову від планових операцій в лікарнях.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми продовжуємо розгортати і збільшувати кількість ліжок в наших закладах охорони здоров’я, які будуть госпіталізовувати хворих з коронавірусною хворобою. З понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають виключно ургентних хворих та хворих з коронавірусною хворобою», — наголосив він.

Фактично це означає, що хірурги (за винятком приватних клінік, куди заборона не поширюється) тепер на власній шкірі відчують мізерний заробіток терапевта, адже левову долю їх неофіційних доходів становили саме планові операції.

Санітарний лікар підкреслив, що ситуація «вкрай напружена» і не тільки в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Нам поставлена задача: збільшити досить терміново з 50 тисяч ліжок, які в нас були готові до цього приймати хворих, до 80 тисяч ліжок. На всі ці ліжка найближчим часом — впродовж місяця — буде забезпечено киснем 80% з них», — розповів Ляшко.

Він додав, що вже є домовленість про закупівлю кисневих концентраторів, завдяки яким і забезпечать киснем 60 тисяч ліжок.

Насамкінець Ляшко закликав українців дотримуватися протиепідемічних норм, щоби країна не була змушена переходити на третій етап реагування на епідемію, який, серед іншого, передбачає розгортання тимчасових шпиталів у «пристосованих приміщеннях».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності