Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Хороший москаль” і при цьому ще й живий, – нобелівський лауреат “миру” підтвердив своє звання

Кажуть, що хороших москалів у природі в живому вигляді не зустрічається, але, виявляється, і тут іноді трапляються винятки:

Торішній лауреат Нобелівської премії миру російський журналіст Дмитро Муратов (прізвище, яке вказує на “ісконнарускую” генетику походження його власника, – ред.) продав свою нагороду за 103,5 мільйона доларів за стартової ціни в $550 тис. Покупець невідомий. Гроші Муратов пообіцяв перерахувати ЮНІСЕФ, який відправить їх до країн, «де є біженці та діти біженців із України».

Муратов, який допоміг заснувати незалежну російську газету «Новая газета», виставив на аукціон свою Нобелівську медаль, щоб зібрати кошти для допомоги мільйонам українців, які змушені були покинути країну через повномасштабне військове вторгнення Росії 24 лютого.

Він уже оголосив, що пожертвує 500 000 доларів Нобелівської премії на благодійність. В інтерв’ю ЗМІ Муратов сказав, що особливо стурбований дітьми, які залишилися сиротами через війну в Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми хочемо повернути їхнє майбутнє», – сказав він.

Російська «Новая газета» 4 березня пообіцяла видалити всі матеріали про війну РФ з Україною із сайту та із соціальних мереж, побоюючись кримінального переслідування журналістів через військову цензуру в цій країні.

Наприкінці березня російське видання «Новая газета» повідомило про припинення роботи через чергове попередження від «Роскомнагляду».

Головний редактор видання Дмитро Муратов став лауреатом Нобелівської премії миру в жовтні 2021 року за «зусилля щодо захисту свободи думок, яка є умовою для демократії та миру».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності