Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Хто не встигне за 60 днів від 1 липня заплатити… попаде ще на 20% штрафу, – нерухомість

До 1 липня фізичним особам-власникам будинків, квартир та іншої нерухомості повинні були прийти рахунки для сплати податку на нерухоме майно, нарахованого за 2020 рік, тепер у громадян є 60 днів, щоб його сплатити.

Про це йдеться у роз’ясненні Державної податкової служби.

Як зазначається, податок розраховується з огляду на розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2020 року – 4 723,00 гривень.

Місцева влада кожного регіону встановлює свою ставку, яка не може перевищувати 1,5% від мінімальної зарплати. Цьогоріч максимальна сума становить 70,8 грн за квадратний метр.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Слід зауважити, що податок сплачують за кожен квадратний метр для квартир площею понад 60 кв. метрів і будинків понад 120 кв. метрів. За протермінування до 30 днів передбачається штраф розміром 10%, понад 30 днів – 20%.

Також пільги з податку для фізичних осіб не застосовуються до:

  • Об’єкта/об’єктів оподаткування, якщо площа такого/таких об’єкта/об’єктів перевищує п’ятикратний розмір неоподаткованої площі: квартира перевищує 300 кв. метрів; житловий будинок перевищує 600 кв. метрів; площа різних типів об’єктів житлової нерухомості перевищує 900 кв. метрів;
  • Об’єкта/об’єктів оподаткування, використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності.

Таким чином фізичні особи-підприємці, які зазначили своє житло як податкову адресу та фактично здійснюють діяльність у власній квартирі/будинку, не мають право на пільги з податку на нерухомість. Аналогічно сплачувати податок починаючи з першого квадратного метра повинні і особи, які здають житлову нерухомість в оренду (лізинг).

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким іноземні інтернет-компанії платитимуть 20% ПДВ в Україні. Мова про так званий закон “Про податок на Google”, який Рада схвалила на початку червня.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності