Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Хто тримає ситуацію у Східній півкулі, поки Україна стримує рф у Західній?

В день візиту лідера комуністичного Китаю до росії доречно довідатися про геополітичні ігри в Індо-Пацифіку, про які розповідає нам відомий український філософ сучасності та політаналітик Сергій Чаплигін:
AUKUS (трьохсторонній військово-політичний альянс Австралії, Великобританії та США), пріоритетним завданням якого є протидія Китаю у спірній акваторії Південно-Китайського моря.
Його головна ударна сила – австралійський флот атомних багатоцільових підводних човнів, що створюється за допомогою союзників.
Також AUKUS вже має розширення – Partnership in the Blue Pacific (PBP), де до трьох вже згаданих членів AUKUS додалися ще Японія та Нова Зеландія.
Мета PBP – зміцнення зв’язків із острівними державами басейну Тихого океану та протистояння спробам Китаю закріпитись на цих територіях.
Разом із Канадою та Новою Зеландією союзники утворили ще розвідувальний альянс Five Eyes, який дозволяє більш ефективно відстежувати військові приготування Китаю та контролювати його дії у регіоні.
Крім того існує «Чотирьохсторонній діалог з безпеки» (Quadrilateral Security Dialogue та Quad group of nations – QUAD) в якому беруть участь США, Японія, Австралія та Індія.
Його мета – залучення Індії в стримуванні експансії Китаю.
Що маємо.
Китай реально оточений на морі, а сухопутний транзит через московщину до Європи легко блокується країнами Балтії, Польщею та Україною.
Арктичний коридор ефективно поки не працює.
Казахстан – Каспій – Азербайджан – Грузія – ?
Може так виявитися, що «китайське чудо» може дуже швидко закінчитися – є багато країн регіону, які готові розмістити у себе західні виробництва…
Тим більше підмочить репутацію Сі Цзіньпіну його зустріч з путіним, який отримав ордер на арешт.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності