Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Хтось намагається розбудити ІРА, – сепаратизм в Об’єднаному Королівстві

Голова ірландської партії «Шинн Фейн» Мері Лу Макдональд заявила про намір активізувати зусилля із воз’єдання Ірландії у разі приходу до влади.

Про це Макдональд заявила в інтерв’ю агентству РА Media, пише Irish News.

«Макдональд сказала, що у разі приходу до влади «Шинн Фейн» під час наступних республіканських виборів, вона використає свій мандат, аби схилити уряд Британії до надання чітких критеріїв, необхідних для проведення голосування стосовно конституційних змін», – йдеться у матеріалі.

За словами Макдональд, очолюваний нею уряд може створити окреме міністерство, уповноважене працювати над возз’єднанням острова. «Очільниця «Шинн Фен» також дала зрозуміти, що будь-яке голосування стосовно майбутнього об’єднаної Ірландії буде проведене таким чином, аби точка зору прибічників возз’єднання була добре почута», – стверджує Irish News.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На переконання Макдональд, подібний референдум може відбутися вже за каденції наступного ірландського уряду. «Це можливо, однак, звісно, вимагатиме певної роботи та старанності», – сказала вона.

Очільниця націоналістичної партії також заперечила, що її прагнення об’єднати Ірландію зумовить погіршення відносин із Лондоном. «Залежить від того, із ким говорити. Упевнена, Консерватори не будуть раді. Але й ми не дуже задоволені Консерваторами. Тож це ніби як нічия», – зауважила вона.

Раніше ми писали, що 12 грудня уряд Ірландії постановив скоротити більш ніж уп’ятеро щотижневу допомогу, яку виплачують українським біженцям  — із 220 євро до 38,8 євро.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар вважає, що якщо дати путіну перемогти в Україні, то вони не зупиняться і становитимуть загрозу для інших країн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності