Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Кінець політичної ери Кличка, – Кабмін узгодив звільнення мера Києва

Слід за спортивною добігла свого кінця і політична ера Віталія Кличка. Так Кабінет Міністрів України у середу, 4 вересня, узгодив звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади глави Київської міської державної адміністрації. 10961_729x547

Про це повідомив депутат Верховної Раді від партії “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко.

“Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА! Київське самоврядування – все“, – написав він.
Остаточне рішення щодо звільнення має ухвалити президент Володимир Зеленський.

Цю інформацію пізніше під час брифінгу підтвердив новопризначений прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Ми звернулися з поданням до Офісу президента по звільненню пана Кличка з посади, яку він зараз обіймає“, – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, під час пресконференції 30 липня керівник ОП Андрій Богдан заявив про те, що йому пропонували 20 млн доларів за те, щоб “не рухати” Кличка з посади голови КМДА.

До цього Богдан звернувся до уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації. Його заступник Руслан Рябошапка висловив сподівання, що це питання буде вирішене на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Є норма закону, згідно з якою голова місцевої державної адміністрації призначається на термін повноважень президента України. Яка може бути політика у тому, що змінився президент і термін повноважень голови місцевої адміністрації закінчився?” – пояснив заступник голови ОП.

Сам Кличко у  відповідь заявляв, що розподіл повноважень міського голови Києва та керівника столичної державної адміністрації нібито суперечить європейській практиці місцевого самоврядування та звернувся до Національного антикорупційного бюро із закликом відкрити кримінальне провадження за заявою керівника Офісу президента Андрія Богдана про пропозицію йому хабара.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності