Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кліше доларів та гривень, безліч фальшивої готівки, – масштабне затримання (ФОТО)

Правоохоронці Хмельниччини викрили банду фальшивомонетників:

  • Злочинне угруповування діяло на території двох областей.
  • Правоохоронці вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, обладнання, зброю, наркотики.

Організаторами злочинної групи виступили 38-річний житель Хмельницького району, який відбував покарання за умисне вбивство і в кримінальному світі має статус так званого “смотрящого”, а також 32-річний одесит, який теж раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Українська мафія з мільйонами фальшивих доларів намагалася підірвати економіку США та вплинути на вибори?

Відомо, що вони підібрали собі цілий ряд виконавців, теж здебільшого раніше судимих, між якими чітко розподілили ролі: одні займались виготовленням фальшивих купюр, інші — їхньою передачею, треті — збутом. Переважно це була національна валюта номіналом у 500 гривень.

1 лютого правоохоронці провели масштабну спецоперацію із затримання членів злочинної групи. Одночасно на Хмельниччині та Одещині було проведено 18 санкціонованих обшуків, в ході яких правоохоронці вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики тощо. Про це повідомили у секторі комунікації поліції Хмельниччини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Частині фігурантів слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, а одному із них ще й за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На період досудового розслідування суд взяв зловмисників під варту із можливістю внесення застави в розмірі понад 180 тисяч гривень.

Наразі слідчо-оперативні заходи в рамках кримінального провадження тривають.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності