Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кличко – «Беркут»: замовний матч чи щось інше?

kk2Одного з лідерів української опозиції – голову партії «УДАР» Віталія Кличка – звинувачують у організації «замовних» бійок учасників Євромайдану з бійцями «Беркуту».
Як повідомляє Korespondent.net, журналістам німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, які готували відеосюжет про протести в українській столиці, вдалося зазняти на відео цікаву розмову між лідером «УДАРу», його колегою по партії нардепом Артуром Палатним та одним з командирів міліцейського спецпідрозділу.
Розмова відбувається російською мовою. На відео чітко чути, як депутат Палатний домовляється з правоохоронцем про зрежисовану штовханину.
«Ми стаємо ланцюгом, – зазначає народний обранець, – Поштовхаємось. Хлопці, треба так». «Я вам ще раз кажу: якщо не буде кидати, бити… жодних питань не буде взагалі», – відповідає міліціонер.
«Ніхто кидати не буде», – якось роздратовано і, здається, з певним острахом, щоб, бува, ніхто не підслухав, додає В. Кличко.
Записана німцями розмова вже облетіла український сегмент Інтернету і викликала широкий резонанс у засобах масової інформації. Окремі з них вже припустили, що лідер «УДАРу» як професійний спортсмен добре знає, що то є таке – замовні матчі, яку вигоду вони можуть принести учасникам, і намагається перенести цю практику на майданні баталії.
Зауважимо, що сюжет німецьких репортерів стосувався ночі з 10 на 11 грудня, коли військовослужбовці Внутрішніх військ та бійці спецпідрозділу «Беркут» відтіснили протестувальників з урядового кварталу столиці, розібравши барикади на ключових блокпостах на вулицях Інститутській, Грушевського та Лютеранській.
Не зрозуміло лише одне: чому це нардепи-«ударівці» не побоялися домовлятись з правоохоронцями просто перед об’єктивом телекамери? Сподівались, що німці «по-нашому ні бельмеса»? Вважали, що журналісти з Німеччини, де окремі високопосадовці не бояться відкрито підтримувати В.Кличка як потенційного кандидата у Президенти України, апріорі не можуть діяти на шкоду своєму боксеру-кумиру з України? Чи оприлюднений запис – просто гарна гра на публіку з якоюсь одним учасникам всього дійства відомою метою?
Ярема Ясінський

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності