Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Клюс: «Шокова терапія» уряду вбиває промисловість

«Чимало експертів та аналітиків вже пророкують Україні економічний колапс.

За минулий рік промисловість країни втратила у вазі більш, ніж 10% – падіння вдвічі перевищило тенденцію 2013-го і, як свідчать реалії сьогодення, ця цифра може стати ще вищою в поточному році, якщо слідувати тим інноваціям та псевдореформам, які започаткувала влада» – переконаний член Політради Партії розвитку України, опозиційний політик Володимир Клюс.

Політик наголошує, що, спекулюючи на війні і хаосі, уряд Яценюка робить все можливе і неможливе, щоб за розруху і злидні, до яких привели народ ура-патріоти, заплатили прості українці, але аж ніяк не олігархат.
«Революція, неоголошена війна і економічна криза, якої ще не знала Незалежна Україна, прискорюють зубожіння народу та змушують шукати кращої долі деінде. Однак саме в промисловості закладений граніт економічного злету – в металургії, хімічній галузі, АПК і машинобудуванні.

«По суті, «шокова терапія» уряду змушує промисловість опуститись на саме дно. Реалії такі, що масово закриваються потужні підприємства, люди опиняються на вулиці, без будь-якої можливості утримувати не лише сім’ю, а й себе. І ця тенденція буде збільшуватись в геометричній прогресії.
Більше того, індексація заробітних плат відбуватиметься лише за умови, якщо інфляція у місяць перевищить 3% (раніше ця норма діяла при інфляції більше 1% на місяць)» – наголошує Володимир Клюс.
Він зауважив, що на початку 2014 року за межею бідності перебував кожен п´ятий українець, а до кінця 2015-го динаміка росту бідності може зрости в кілька разів. Це, в свою чергу, породить небачену раніше кількість соціальних проблем і примножить загальний спротив.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Політик підсумував, що відсутність інвестицій і доступних кредитів унеможливлює для підприємств проведення необхідної масштабної модернізації, а також переходу на нові технології виробництва. За цих умов вітчизняним виробникам буде вкрай важко переорієнтуватися на нові ринки збуту і працювати так, як вимагають правила.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності