Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Кого не зачепила заморозка спецпенсій

Незважаючи на те, що спецпенсії заморозили ще влітку, депутати, судді та колишні міністри їх отримують. Суми доходять до 16 тис. в місяць.

В Мінсоцполітики пояснюють це тим, що закон зворотної сили не має, і хто вже собі нарахував виплати, той гарантовано забезпечений.

У кого найбільші пенсії

Найбільше спецдопомога по старості зараз у колишніх суддів – ​16 тис. грн. А саме меньші – ​у колишніх працівників МВС і військових, всього 2,5 тисячі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наприклад, екс-президент і екс-депутат Леонід Кравчук сказав, що отримує приблизно 14 тис. грн. пенсії. «Я не знаю, яка точна сума моєї пенсії, але мені на банківську карту щомісяця нараховують близько 14 000 гривень», – ​каже Кравчук. На життя, говорить Леонід Макарович, йому вистачає.

«У мене дружина отримує пенсію – ​вона працювала доцентом Київського національного університету. Син, його дружина, онуки теж працюють, так що у мене немає проблем з задоволенням своїх потреб. Ну, у мене є і деякі накопичення», – ​лукавить Кравчук.

Також не скаржиться на життя і колишній депутат Борис Беспалий. Правда, точну цифру свого депутатської допомоги назвати не захотів. «Мені вже не 17 років, тому є якісь заощадження, також є інші члени сім’ї», – ​сказав він.

Колишній зам Генпрокурора Микола Баганець поскаржився, що пенсії йому не вистачає, хоча суму, знову ж, називати не захотів. «Доводиться ще й працювати. Враховуючи, що я оновив свою ліцензію адвоката, з мене вираховують податок, яким обклали пенсії понад 2,5–3 тисяч гривень, і ще віднімають 15% як з працюючого пенсіонера. Окрім цього, ще плачу 1,5% військового збору», – ​сказав Баганець.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами колишнього глави регламентного комітету Ради – ​Дмитра Шлемка, зараз депутати, які оформляють пенсії, на великі суми можуть навіть не розраховувати: «Ті, хто оформив пенсії раніше, до 1 червня, нічого не втратять, закон зворотної сили не має. А от нові пенсіонери отримуватимуть не більше 7–8 тисяч».

Як нараховують пенсії держслужбовцям

Як тепер будуть нараховуватися пенсії іншим держслужбовцям? «Береться середня зарплата за певний період, і, виходячи з неї, вам нараховують від 55 до 75%. У кожному випадку цю суму рахують окремо», – ​говорить президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Для прикладу: якщо прокурор в середньому отримує 6 000 гривень, то пенсія його може бути від 3 до 4,5 тисячі гривень. Спецпенсії нараховували в розмірі 100% від зарплати плюс коефіцієнт. Тому виходили великі суми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Facenews

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності