Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Колаборанту-прокурору присудили “довічне”

Приморський суд Одеси 28 червня засудив за державну зраду екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа до довічного ув’язнення.

Про повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Геннадія Германа затримали 4 квітня 2022 року. За версією слідства, чоловік співпрацював з російською спецслужбою: передавав їй інформацію про позиції українських бійців у Миколаївській області, персональні дані військовослужбовці та рятувальників, паролі для проходження блокпостів, результати обстрілів та загальну оперативну ситуацію в регіоні.

Крім того, корегував вогонь по цивільних і військових об’єктах та інформував окупантів про російських військовополонених, яких затримали на Миколаївщині.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суд визнав прокурора винним у співпраці з російською спецслужбою та засудили за держзраду до довічного ув’язнення. Після оголошення вироку Геннадія Германа присутні у суді ще й закидали яйцями.

Раніше ми писали, що СБУ 21 квітня повідомила про підозру військовому, чиї дії призвели до ракетного удару з жертвами та знищеною технікою по аеродрому «Канатове» на Кіровоградщині.

Також було повідомлено про підозру посадовцю однієї з військових частини ЗСУ за фактом державної зради.

У Донецькій області викрили заступника начальника одного з рятувальних загонів Головного управління ДСНС, який перейшов на бік окупантів. Він також «переконав» 56 підлеглих зрадити присязі і теж почати працювати на російського агресора.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Київщині виявили двох осіб, що займалися колабораційною діяльністю на Донеччині, а потім вирішили сховатися за кордоном.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності