Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Колаборанти-українці отримали судовий вирок, а могли б їх, як в ДНР наших полонених…

Держзрада та участь у підготовці до бойових дій проти України – четверо громадян засуджено до 15 років за ґратами.

Про це повідомляє ОГП.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора Івано-Франківський міський суд визнав винними чотирьох осіб у державній зраді та визнанні правомірною збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України). Кожного з них засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, судом прийнято рішення про знищення речових доказів  у справі – паспортів громадян НЗФ «ДНР», а також одягу військовослужбовців збройних сил РФ.

Прокурори у суді довели, що засуджені – троє стрілків і кулеметник 115 полку 3 батальйону 2 роти 2 взводу армії так званої «ДНР», будучи громадянами України, перейшли на бік ворога в умовах воєнного стану.

Вони брали участь у підготовці до проведення бойових дій загарбників проти України. Також засуджені визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, і тимчасову окупацію частини території нашої держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У березні 2022 року вони прибули на територію Харківської області з метою подальшої окупації території України збройними силами РФ. Там з бойовою зброєю та документами громадян «ДНР» їх затримали військовослужбовці Збройних Сил України.

Досудове розслідування за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими управління СБУ в Івано-Франківській області.

У свою чергу “суд” так званого «ДНР» засудив «іноземних найманців, які воювали на боці України», до страти.

Британці Ейден Аслін і Шон Піннер і марокканець Саадун Брагім засуджено до смертної кари, попри те, що міжнародне право забороняє страту військовополонених.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Аналітики цей вирок вважають спробою політичного тиску на уряди країн, які відпускають своїх громадян воювати на боці України, військовослужбовці якої сьогодні в бойових умовах отримують одну із найвищих зарплат у світі… Водночас вирок може психологічно повпливати і відлякати майбутніх потенційних іноземних добровольців.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності