Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КОЛОМИЮ ВІДВІДАВ КУЧМА

3-3Цього вівторка, 27 травня, Коломию відвідав другий президент України Леонід Кучма. Приїхав не з порожніми руками. У рамках проекту фонду «Україна» привіз до Коломиї піаніно «Essex/Steinway» білого кольору. Президентський подарунок отримала музична школа №1.

До Коломиї також завітали голова ОДА Андрій Троценко та його попередник – Михайло Вишиванюк. Другого президента зустрічали хлібом-сіллю та під звуки народних інструментів.

– Ваш навчальний заклад відомий не лише в Україні, але й за кордоном. Тут навчається багато лауреатів міжнародних конкурсів. Думаю, що сьогодні для вашої школи важлива подія. Тому надіюся, що цей подарунок сприятиме тому, щоб учні вашої школи отримували ще більше призових місць, – побажав Леонід Кучма. – На цьому інструменті погано грати не можна. Це не я так кажу, так говорять спеціалісти у цій галузі.

За словами директора музичної школи Богдана Іванчука, візит Кучми – історичний момент для навчального закладу. «Віднині всі концерти гратимемо тільки на цьому роялі», – наголосив керівник закладу.

«Сьогодні про політику говорити не будемо. Бо всі за цей час нею «наситились», – сказав другий президент України. – «Ви зробили правильний вибір у неділю. Галичина повністю помінялася. Вона вже не така, як була 20 років тому».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після урочистостей для Леоніда Кучми провели екскурсію навчальним закладом, зокрема показали кімнату-музей композитора Кос-Анатольського.

Леонід Кучма не вперше відвідує Коломию. Перебував у цьому місті у 1994 та 2000 роках.
«Коломия добре пам’ятає 2000 рік, коли завдяки вашим зусиллям місто повністю перебудували, – звернувся до Леоніда Кучми міський голова Ігор Слюзар. – Тоді було збудовано й візитівку Коломиї – Музей писанки. Для міста це додаткові 200 тис. туристів щороку. Дякуємо також Михайлу Вишиванюку, як члену вашої команди, за внесок у розвиток Коломиї».

Нагадаємо, у 2000 році у відбулася масштабна реконструкція й ремонт центру міста до Х Міжнародного Гуцульського фольклорно-етнографічного фестивалю.
До слова, президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» був презентований 11 листопада 2014 року. Благодійна організація, спрямована на гуманітарну діяльність для підтримки обдарованої молоді в Україні, а також – науково-експертну, аналітичну роботу та міжнародну співпрацю.

Джерело:
Коломийські вісті

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності