Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Коли справа про “виправдання” ґвалтівників неповнолітньої на Закарпатті набула розголосу…

Прокуратура готує оскарження судового вироку у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчини у Закарпатській області. Раніше, 16 березня, трьох підлітків засудили на умовний термін за статтею про вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру щодо неповнолітньої групою осіб (не плутати  зі ст. ККУ про зґвалтування, що передбачає суворе покарання за злочин).

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

Також під час розгляду справи у суді з ініціативи правоохоронних органів її перекваліфікували із «Зґвалтування» на «Сексуальне насильство».

«Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили. Прокуратура оскаржуватиме вирок у встановленому законом порядку», – зазначили у відомстві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прокуратура також зазначила, що там вживатимуть всіх заходів для захисту прав постраждалої особи та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у вчиненні злочину.

Нагадаємо, після того, як справа набула розголосу у мережах, в тому числі відомий фронтовий блогер на прізвисько “Мадяр” записав відеозвернення, де описав усю корумповану схему розгляду цієї справи, Офіс омбудсмена Верховної Ради нарешті відреагував на судовий вирок щодо резонансного випадку групового зґвалтування підлітками у селі Верхні Ворота на Закарпатті: випадок взято під особливий контроль, буде ретельно проаналізовано дії суду, а також усіх учасників процесу.

Нагадаємо, на Закарпатті троє учнів заманили однокласницю у підвал, де після побиття зґвалтували її, знявши усе це на відео, яке потім поширили у закритій соціальній групі. Дівчинка проживає тільки з бабусею, мама – на заробітках, а батька не згадується. У суді її інтереси замість адвоката представляла соціальна служба у справах неповнолітніх, в якій працює мати одного із ґвалтівників. Тому замість відстоювання інтересів постраждалої дитини служба з питань неповнолітніх просила Суд не карати ґвалтівників, а прокуратура перекваліфікувала статтю про зґвалтування у набагато легшу – про сексуальне насилля, як розповідає на відео “Мадяр”

Також Офіс Генерального прокурора вже зафіксував 171 факт зґвалтування російськими військовими громадян України. Серед постраждалих 39 чоловіків та 13 неповнолітніх, у тому числі хлопчик.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Офіс генерального прокура України звинуватив двох російських військових у сексуалізованому насильстві над шістьма жителями Броварського району Київської області. Серед жертв «асвободітєлєй» були чотирирічна дівчинка, її мати та вагітна жінка.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності