Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Коли в Україні подешевшають ліки

В Україні з наступного року знизяться ціни на деякі види ліків.

Відповідну інформацію оприлюднив віце-прем’єр-міністр України, Павло Розенко.

За його словами, планується запровадити нову систему цін на лікарські засоби. Це дозволить суттєвого знизити їх вартість вже з 1 січня 2017 року. До переліку увійдуть препарати від гіпертонічної хвороби, діабету другого типу та бронхіальної астми.

«На одному з наступних засідань уряду ми будемо фактично ухвалювати, застосовувати систему реімбурсації (повернення грошей за придбані ліки та послуги, — ред.) цін на лікарські засоби, що призведе до їх суттєвого пониження. Також ми будемо говорити про відшкодування, в першу чергу, малозабезпеченим верствам населення цін на ліки. Спочатку ми почнемо з трьох найбільш критичних нозологій: гіпертонічна хвороба, діабет другого типу та бронхіальна астма. З цих трьох позицій із 1 січня 2017 року люди відчують реальну можливість закуповувати лікарські засоби за мінімальними цінами або у певних категорій буде повне відшкодування», – зазначив Розенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності