Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Коли вже Уряд Франції скажеться на засилля російської пропаганди…

Міністр у справах Європи французького уряду Жан-Ноель Барро заявив, що країну «заполонила» російська дезінформація.

За його словами, які цитує The Guardian, не минає й тижня, щоб Франція «не стала жертвою скоординованої та навмисної спроби втрутитися у суспільні дебати». Як приклад чиновник наводить появу фейкового сайту міністерства оборони, де стверджувалося, що 200 000 французів будуть мобілізовані на війну в Україні.

Також міністр згадав про фальшиву новину, нібито Франція запровадить жорсткіші умови для в’їзду українців на свою територію – хоча в усьому ЄС наші співгромадяни мають право жити та працювати за програмою тимчасового захисту.

Барро переконаний, що пропаганда має на меті скомпрометувати прийдешні вибори до Європарламенту та втрутитися у їхні результати. Завдання Кремля – домогтися обрання проросійських кандидатів, які б просували потрібні наративи у парламенті ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом, офіційні особи в Брюсселі та інших європейських столицях попереджають про необхідність посилення заходів для протидії російським дезінформаційним кампаніям, спрямованим на послаблення підтримки України та втручання у вибори в ЄС.

Раніше французькі спецслужби заблокували фейковий сайт, де розміщували оголошення про набір добровольців воювати на боці України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності