Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Колишній керівник підрозділу – це не колишній генпрокурор чи заступник…

Чи не усі структури в Україні зараз проводять показову чистку в своїх лавах, для них бажано, коли це є працівник/службовець нижчої або середньої ланки, а ще краще, коли він пишеться із приставкою “екс”…

Отож цього тижня, що минає, обвинувальний акт стосовно колишнього керівника підрозділу Генеральної прокуратури України за фактами використання підроблених документів та введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України) було скеровано до суду.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідством встановлено, що у 2015 році перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України був викритий на отриманні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час проведення обшуків у нього вилучили понад 350 тис. доларів США у різних валютах.

Тоді ще чинний прокурор умовив знайомого бізнесмена надати йому завідомо неправдивий договір позики про нібито отримання ним 350 тис. доларів США, який був датований задніми числами.

На підставі підробленого документа він подав до Генпрокуратури України заяву про повернення вилучених кошів, на яку у 2015 році отримав відмову.

Після початку повномасштабної агресії рф експрокурор знову вирішив спробувати повернути гроші. У липні 2022 року він звернувся до суду з тими самими підробленими документами, щоб. повернути 350 тис. доларів США. Суд залишив цю заяву без розгляду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після проведення експертизи документів та отримання висновку встановлено, що на час створення договору позики рукописний текст від імені експрокурора в ньому виконаний вже після його затримання за одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності