Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Компартія Китаю проводить реформу влади… під себе

У Китаї стартує масштабна реформа влади. Більшість сфер державного управління фактично перейдуть під контроль Комуністичної партії (КПК).

Про це йдеться у плані реформування партійних і державних інститутів КНР, передає Xinhua.

Влада хоче посилити нагляд за фінансовою системою держави, для цього створять структуру ЦК КПК Центральної фінансової комісії. Новий орган матиме широкі повноваження з планування, розвитку і нагляду за фінансовим сектором Китаю, делеговані відповідними урядовими структурами, вплив яких на фінансову систему стане обмеженим. Також органу передадуть функції центрального банку та регулятора цінних паперів.

У провладній партії також створять Центральну комісію з науки і техніки. Вона перебере на себе більшість функцій міністерства науки і технологій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також створять Управління соціальної роботи, яке відповідатиме за розгляд скарг громадян і дослідження суспільних настроїв. Воно займатиметься партійним будівництвом на підприємствах, зокрема й тих, що перебувають у змішаній чи приватній власності.

Центральна влада має завершити реформу до кінця поточного року, а місцева – до кінця 2024-го.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ КНР Цінь Ган попередив, що у війні росії проти України станеться ескалація, якщо негайно не розпочати переговори.

Запропонований Китаєм «мирний план» щодо припинення російської агресії проти України свідчить про підтримку Пекіном дій москви.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності