Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Компенсація родинам загиблих у збитому літаку українців, – Україна починає переговори з Іраном

Україна вестиме переговори щодо суми компенсацій родинам загиблих в авіакатастрофі українського літака компанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) в Ірані від імені усіх п’яти країн, громадяни яких стали жертвами трагедії.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час спілкування з журналістами після закладення пам’ятного каменю на місці майбутнього меморіалу пам’яті жертв рейсу PS752 в міжнародному аеропорту «Бориспіль» сьогодні, 17 лютого.

«Сума компенсації – зараз ми домовилися до такого: Україна буде вести переговори від імені всіх п’яти країн. І те, про що домовиться Україна, буде виплачене громадянам всіх країн, включаючи, до речі, Іран. Це була наша принципова позиція і ми досягли цієї позиції», – сказав міністр.2458820

За його словами, зараз ведеться робота з іранською владою щодо виплати компенсацій як родинам загиблих, так і компанії МАУ за знищений літак.

Крім того, він зауважив, що МАУ працює зі страховою компанію щодо відповідних виплат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас Пристайко нагадав, що український уряд надав допомогу родинам загиблих українців, але підкреслив, що то була саме «допомога», а не «компенсація».iran3-800x450

Нагадаємо, у ніч на 8 січня після вильоту з аеропорту Тегерану зазнав катастрофи літак Boeing 737-800 NG української авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що прямував до Києва. На борту перебували 176 пасажирів з семи країн світу, усі вони загинули.

11 січня Генеральний штаб Збройних сил Ірану визнав, що український літак був збитий ракетою «земля-повітря». Лайнер помилково було прийнято за ворожий об’єкт після його різкого повороту убік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. Однак у МАУ уточнили, що пілоти збитого літака Boeing 737-800 вилетіли з аеропорту із дозволу диспетчерів та від маршруту не відхилялись.

Пізніше Іран визнав, що літак МАУ збили ракетами ЗРК російського виробництва «Тор-М1».82610037_1872154372929421_460255945344155648_o-825x460

В РНБО заявили, що переговори з Іраном про повернення в Україну «чорних скриньок» збитого літака авіакомпанії МАУ є напруженими і складними. Іран передумав повертати Україні «чорні скриньки» збитого «Боїнга». Без інформації з «чорних скриньок» буде складно вивчити обставини авіакатастрофи, заявив заступник генпрокурора України.

Іран більше не буде ділитися з Україною доказами щодо розслідування катастрофи українського лайнера, збитого іранською ППО. Також Іран не має технічних можливостей для розшифровки інформації з «чорних скриньок» збитого лайнера.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уряди країн, чиї громадяни загинули у катастрофі літака, вимагають передати його «чорні скриньки» у Францію для розшифровки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності