Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Кому вигідна ескалація конфлікту між Палестиною та Ізраїлем.

Путін заявив, що Ізраїль і Палестина воюють між собою поблизу від російського кордону. Якщо подивитися на географічну карту, це твердження здасться абсурдним. Однак якщо врахувати політичний контекст і хронологію обстрілів території Ізраїлю цієї весни, все логічно. Адже атака на Ізраїль почалася аж ніяк не 10 травня з ракетних обстрілів ХАМАС. Що ж послужило справжньою причиною обстрілу Ізраїлю?

Відповідь на ці питання у новій програмі на каналі «Политика наизнанку».

Росія має свою вигоду від ізраїльсько-палестинського конфлікту у кількох моментах.

Перше: вона чітко дає зрозуміти Ізраїлю, що територія Сирії є недоторканною, відповідно всі військові бази РФ, розміщені на території Сирії, теж недоторканні в моменті нанесення ракетних ударів з території Ізраїлю. Тобто, РФ вже провела свої червоні лінії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Другим вигідним для Росії моментом є вибори в Палестині, які мали відбутися 22 травня. А будь-яка ескалація на руку ХАМАС, оскільки він має змогу донабрати собі ще якісь політичні бали. Росія, яка посередньо через Сирію або напряму підтримує ХАМАС, зацікавлена в тому, щоб ХАМАС встановив фактично єдиноначальність на палестинських територіях», – зазначає він.

Принагідно звертаю увагу і на стан речей в Ізраїлі. Нагадаю, що протягом останніх двох років у країні вибори відбулися 4 рази. Детальніше варто зупиниється на Нетаньяху: йому не вдається створити уряд, а третина виборців його блоку – громадяни Ізраїлю, що спілкуються російською. Нетаньяху ескалація теж вигідна, тим паче, що він позиціонує себе єдиним політиком, хто міг би стабілізувати ситуацію в Ізраїлі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності