Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кому заважав Чечетов?

Колишній голова Фонду держмайна, екс-народний депутат Михайло Чечетов, тіло якого знайшли минулої п’ятниці вночі в Києві, після того як він вчинив самогубство, викинувшись з 17 поверху власної квартири, в 2005 році надав слідству багато цінної інформації щодо політики приватизації в часи президентства Леоніда Кучми.

Як писала «Історична правда» в 2011 році, явка з повинною Чечетова 25 серпня 2005 стосувалася приватизаційного епізоду – спроб оточення колишнього глави Адміністрації президента Віктора Медведчука відчужувати на користь ТОВ «Футбольний клуб» Динамо Київ «державні дачі в Пущі-Водиці.

Чечетов тоді повідомив, що на нього тиснули, але навмисне зробив це так, щоб «коли Медведчук В. В. перестане впливати на процеси у державі», була можливість повернути це майно.

«Медведчук В.В. в наказовому тоні жорстко вимагав включити ці будинки до переліку об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу та в найкоротші терміни провести їх приватизацію», – говорилося в показаннях Чечетова.
При цьому колишній глава ФДМУ зазначив, що Медведчук був найбільш довіреною особою Кучми, тому впливав на кадрову політику президента України. А оскільки Чечетов боявся звільнення, то повинен був підписати відповідні документи.
Через деякий час Михайло Чечетов також дав свідчення щодо процесу приватизації «Криворіжсталі» і Нікопольського феросплавного заводу. У тих документах фігурували прізвища зятя президента Кучми Віктора Пінчука, а також колишніх бізнес-партнерів Ріната Ахметова і Сергія Тарути.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чечетов визнав, що отримав дані вказівки від Кучми, хоча вважає, що приватизація не буде вигідною для держави, яка мала б значно більші прибутки. Крім того, в документах колишній народний депутат написав, що Віктор Пінчук неодноразово йому дзвонив і цікавився процесом приватизації.

Також в показаннях фігурує прізвище колишнього глави уряду Віктора Януковича. На той час йшлося про приватизацію «Павлоградвугілля»: «З розмови з прем’єр-міністром України Януковичем я зрозумів, що перемогти у конкурсі повинна Донецька структура, підконтрольна Рінату Ахметову, у зв’язку з чим були розроблені відповідні умови конкурсу приватизації» Павлоградвугілля «, за якими пройшла відповідна організація – Алчевський коксохімічний комбінат», – повідомив тоді одіозний чиновник.

У поясненнях слідчим можна знайти і прізвище колишнього голови Луганської ОДА Олександра Єфремова. Він тиснув на Чечетова з вимогою збільшити частку приватного інвестора в ході приватизації «Сєверодонецького об’єднання «Азот» до 60% з 40%. Тоді цю пропозицію Єфремова підтримав Леонід Кучма.

Нагадаємо, це вже не перша смерть глави Фонду держмайна. Наприкінці серпня 2014 в власному будинку в селищі Чайка під Києвом було знайдено мертвою колишню голову ФДМУ Валентину Семенюк-Самсоненко. Тіло чиновниці було знайдено з вогнепальним пораненням нижньої щелепи від мисливської рушниці, яка знаходилася поруч з загиблою. Генеральний прокурор України Віктор Шокін підтвердив, що смерть Семенюк-Самсоненко була самогубством.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Головне

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності