Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Конфлікт у керівництві ПВК “Вагнер”: Пригожин позбавляється “старої гвардії”?

У керівництві приватної військової компанії “Вагнер”  стався серйозний внутрішній конфлікт.

Пригожин, який до цього постійно заявляв про конфлікт між ПВК і Міністерством оборони, скаржився на нестачу снарядів, призначив першим своїм заступником замість Уткіна генерала Мізинцева, який у Міністерстві оборони відповідав… саме за матеріально-технічне забезпечення.

Тобто, призначають людину, яка б мала нести відповідальність за так званий снарядний “голод” і масову загибель членів ПВК.

Раніше власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин оприлюднив у мережі фотографії втрати російських найманців, які нібито загинули через те, що російська армія не дає “вагнерівцям” снарядів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таким чином, призначення Мізінцева свідчить про процеси, які відбуваються в середині самого ПВК. А саме — конфлікт Пригожина зі старою елітою компанії. Адже саме Уткін стояв біля витоків створення ПВК і саме з його легкої руки організація отримала назву “Вагнер”.

Примітно, що генерал-полковник Мізінцев вважається “улюбленцем Путіна”.

Нагадаю, з 2014 року Мізінцев займав крісло директора Національного центру управління обороною РФ. У 2017-му він отримав посаду генерал-полковника. У вересні 2022-го  його призначили на посаду заступника міністра оборони Росії, який відповідає за матеріально-технічне забезпечення Збройних сил РФ.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності