Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Конгрес грається з допомогою Україні у свої ігри, – усім потрібна перемога до виборів

Члени Палати представників США схвалили пакет допомоги Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів, і це попри заявку республіканців, що їх партія не проти, щоб допомога Україні йшла одним пакетом із допомогою Ізраїлю.

Про це повідомляє Bloobmerg.

Отож, хтось веде подвійну гру…

За підтримку законопроекту проголосували 226 членів Палати, проти виступили 196 конгресменів. Варто зазначити, що минулого місяця адміністрація президента США Джо Байдена запросила пакет екстреної допомоги на 106 млрд доларів, який включав допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та виділення додаткового фінансування на посилення американського кордону з Мексикою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак новообраний спікер Палати представників запропонував не об’єднувати в один пакет нову допомогу Україні та Ізраїлю. Він хоче, щоб Палата голосувала за ці ініціативи окермо і вніс законопроєкт лише про пакет допомоги Ізраїлю.

В Білому домі заявили, що Байден ветує законопроект Джонсона з пропозицією окремої допомоги Ізраїлю. А лідер більшості в Сенаті Чак Шумер вчора, 2 листопада, сказав, що Сенат не голосуватиме за законопроект Палати представників, а натомість підготує ширший пакет допомоги.

«Ми працюватимемо разом над нашим двопартійним пакетом екстреної допомоги, який включає допомогу Ізраїлю, Україні, конкуренцію з урядом Китаю та гуманітарну допомогу для Гази», – заявив Шумер.

Фактично, напередодні президентських виборів в США обидвом партіям потрібна шкидка і гучна перемога будь-де, а в Україні такої швидко і дешево не досягнеш… навіть попри те, що ті, які першими кричили про розкрадання військової допомоги в Україні, сьогодні заявляють, що перевірка не знайшла доказів цьому…

Так представники посольства США в Україні (в переважності представники демократичної партії) не виявили фактів розкрадання військової, гуманітарної та іншої допомоги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк, передає Fox News.

Вона зазначила, що після початку повномасштабного вторгнення в Україні суспільство стало менше толерувати корупцію.

«Українці, президент Зеленський, його уряд, його парламент, навіть під час війни роблять багато кроків для боротьби з корупцією, зокрема притягуючи до відповідальності низку високопосадовців та членів парламенту», – додала Брінк.

Дипломатка нагадала, що США здійснюють посилений нагляд за постачанням допомоги Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Можу сказати, що жодна одиниця техніки не була використана не за призначенням; жодна одиниця гуманітарної допомоги або будь-якої іншої прямої бюджетної підтримки чи інших видів допомоги», – підкреслила вона.

В липні 2023 року CNN писало, що нібито відповідно до звіту генерального інспектора Пентагону в Україні минулого року викрали «деяку зброю та обладнання», яке було надане Заходом. Зокрема звіт охоплює період з лютого по вересень 2022 року. У Міноборони спростували такі заяви.

В вересні Сполучені Штати Америки призначили генерального інспектора міністерства оборони Роберта Сторча наглядачем за виділеними Україні коштами.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності